F1: Ecclestone szerint szükségtelen volt a csapatutasítás a Red Bullnál

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone szerint nem kellett volna csapatutasítást alkalmaznia a Red Bull Racing, valamint a Mercedes csapatának a múlt hétvégi Maláj Nagydíjon. 


A világbajnoki címvédő Sebastian Vettel a csapatutasítást figyelmen kívül hagyva nyerte meg a szezon második versenyét Sepangban: a futam utolsó harmadában úgy előzte meg csapattársát, Mark Webbert, hogy a Red Bull korábban arra kérte, ne támadja meg az ausztrált.

Nemcsak a Milton Keynes-i alakulatnál, hanem a Mercedesnél is szó volt csapatutasításról, Ross Brawn csapatfőnök ugyanis nem engedte, hogy Nico Rosberg megelőzze a végül harmadik helyen befutó Lewis Hamiltont.

„Úgy gondolom, a bajnokság ezen szakaszában nem kellene csapatutasításokat alkalmazni” – mondta Ecclestone a The Telegraph című angol lapnak nyilatkozva. „Nem számít, kiről is van szó.”

Az üzletember mindazonáltal utalt rá, könnyen lehet, hogy Vettel számára a szezon végén visszaüt majd az, hogy kibabrált csapattársával Malajziában.

„Tegyük fel, hogy ez a két srác lesz majd olyan helyzetben az év végén, hogy megnyerheti a világbajnoki címet: akkor Mark nem fogja segíteni Sebastiant. Szóval Sebastiannak el kell gondolkodnia ezen is. Viszont lehet, hogy eljön majd az a pont, amikor szeretné, hogy Mark segítse őt, de nem hiszem, hogy ő csak úgy előlép, és megteszi ezt.” 

Legfrissebb Hírek