Hinchcliffe reméli, hogy a győzelme elhallgatattja a kétkedőket

James Hinchcliffe reméli, hogy a hétvégén megszerzett első IndyCar győzelme elhallgattatja azokat a kétkedőket, akik korábban azzal vádolták ,hogy nem veszi komolyan a versenyzést, és ezért kerülték el eddig a komolyabb eredmények.


Múlt vasárnap Hinchcliffe egy ügyes manőverrel az élre állt az utolsó újraindítást követően és maga mögött tartotta a verseny végéig a St. Petersburg-specialista Castronevest és győzni tudott.

"Sok ember gondolhatta rólam, hogy nem veszem komolyan a versenyzést." - mondta Hinchcliffe a verseny után.

"De ha valaki megnézi az utolsó három kört láthatja, hogy ilyen komoly nyomás alatt is csak apró hibákat vétettem, és magam mögött tudtam tartani egy olyan versenyzőt, mint Castroneves. Remélem ezzel sikerült bizonyítani, hogy attól, mert valaki jópofa a pályán kívül, az nem jelenti, hogy a pályán is komolytalan."

Hinchcliffe tavaly is erősen kezdett, de a szezon előrehaladtával elveszett a középmezőnyben. Ennek fényében óvatosan nyilatkozott a kanadai versenyző a bajnoksággal kapcsolatban.

"Ez még csak az első verseny volt és 18 van még hátra. Még túl korai bárkit is esélyesnek kikiáltani vagy épp leírni."

"Győzelemmel indítani a szezont jó, de a bajnoki címhez leginkább kiegyensúlyozottságra lesz szükség. Nagyon versenyképes ez a mezőny sok gyors versenyzővel, akik azonnal kihasználják ha hibázol. Elég egy rossz beállítás, egy rossz pit stop, vagy egy versenyzői hiba és már egyből ők vannak előnyben."

"Úgy gondolom, hogy az a fiú, vagy lány lesz a bajnok, aki a legkiegyensúlyozottabb lesz és a legkevesebb hibát véti. "

Legfrissebb Hírek