F1: Nem foglalkozik a Red Bull kritikáival a Pirelli

Nem igazán foglalkoztatja a Red Bull Racing Forma-1-es csapatának kritikája a Forma-1 kizárólagos gumiszállítóját, a Pirellit – az olasz vállalatnál úgy vélik, a Maláj Nagydíjon bebizonyosodott, hogy ismét jó munkát végeztek a gumikeverékekkel. 


A sepangi hétvégén a címvédő Red Bull élesen bírálta a Pirellit, a csapat pedig szeretné, ha a 2013-as abroncsok kevésbé lennének agresszívek.

A Milton Keynes-i alakulat úgy véli, a gumik teljesítményre való hatása túl jelentős, és többek között ennek köszönhető, hogy sokat szenvedtek a szezon első versenyhétvégéin.

A Red Bull ennek ellenére kettős győzelmet aratott Malajziában, a Pirellinél pedig úgy vélik, bebizonyosodott, hogy igenis jó munkát végeztek az idei gumikkal.

„Őszintén szólva csupán egyetlen kritika fogalmazódott meg. Mindenki más azt mondja, nem tudja, miről beszél a Red Bull” – mondta Paul Hembery, a Pirelli motorsport-igazgatója. „Kihívással kellett szembenéznünk, akárcsak az elmúlt két évben. Új autók voltak, hideg idő a téli teszteken, új abroncsok – először Melbourne-ben álltak össze a dolgok.”

„Most túl vagyunk két versenyen, és az első négy versenyen kezdjük el látni igazán, hogy is állunk.”

Hembery kifejtette, nagyon rossz ötlet volna szezon közben változtatni a gumikeverékeken pusztán azért, mert egyetlen csapat elégedetlen az abroncsokkal.

„Ha egy csapatnak szeretnénk kedvezni, a szezonnak vége is lenne. Már Monzában eldőlne minden. A Red Bull nyilvánvalóan jó teljesítményre képes. Lehet, hogy valami mást szeretnének, de abban is biztos vagyok, hogy a többi csapat is valami más dologra vágyik.” 

Legfrissebb Hírek