Hunter-Reay Carpenternek tesztelt Sonomában

A tavalyi IndyCar bajnok, Ryan Hunter-Reay a tegnapi sonomai teszten kisegítette a Chevy-s márkatársát Ed Carpentert és délelőtt ő vezette az Ed Carpenter Racing autóját.


Az ilyesfajta együttműködések nem ritkák, mivel az Andretti Autosport Sebringet választotta a felkészülése helyéül, ezért nem vehettek részt a tegnapi sonomai teszten, de a versenyzőknek minden egyes megtett kilométer sokat segít, és a kis csapatok is sokat profitálnak ebből.

"Ez egy érdekes lehetőség és kissé eltérő a megszokottól." - mondta Hunter-Reay. "Ed és én jó barátok vagyunk, csapattársak is voltunk. Jött ez a lehetőség, hogy együtt dolgozhassunk, és fejlesszünk egy kicsit az autón. Ezzel telt a mai nap."

"Ez egy jó lehetőség hogy én és a csapat is más szemszögből lássuk a dolgokat. Én egy négy autós csapatnál versenyzek, ők meg egy kis egyautós csapat. Ez egy jó lehetőség mindkét fél számára."

"Amikor tudod, hogy mások tesztelnek valahol, te meg otthon ülsz az nem túl jó érzés. Úgyhogy örülök, hogy összejött ez az együttműködés, mert más lehetőségem nem lett volna, hogy autóba ülhessek ma."

Az Ed Carpenter Racing versenyzője/tulajdonosa Ed Carpenter is elégedett volt az együttműködéssel.

"Erről még a tavalyi szezon végén egyeztünk meg. Ez egy elég nagy pozitívuma annak, hogy Chevys csapat vagyunk, mert így együtt dolgozhatunk más csapatokkal. Tavaly Fontanaban Marco Andretti segített be, és a versenyen utána győzni tudtunk. Ez most az együttműködés második felvonása."

A tegnapi teszten délután már Ed Carpenter ült az autóba és újabb hasznos kilométereket tett meg a kaliforniai aszfaltcsíkon.

Legfrissebb Hírek