F1: Bizonytalan a Pirelli jövője

A Pirelli motorsport-igazgatója, Paul Hembery úgy véli, mihamarabb meg kell állapodniuk a Forma-1 csapataival, illetve a sorozat irányítóival a folytatásról, szépen lassan ugyanis kifutnak az időből. 


Az olasz gumigyártó F1-es szerződése az idei szezont követően jár le, és bár a tárgyalások folynak, megállapodás még nem született a továbbiakról.

A vállalat motorsport-főnöke, Paul Hembery elmondta, a késlekedés egyáltalán nem előnyös a Pirelli számára.

„Minél több idő telik el, annál nehezebb dolgunk van” – mondta a szakember az AUTOSPORT című angol szaklapnak nyilatkozva. „Az autóiparban vagyunk érdekeltek, és bárki, aki olvas újságot, tudhatja, hogy Európa különösen rosszul teljesít a mi szektorunkban.”

„Mi sem vagyunk immúnisak erre, és minél több idő telik el, annál több kérdést tesznek fel igazgatósági szinten. Folyamatosan meg kell indokolnunk érintettségünket a sportban. Készek vagyunk folytatni, de ahogy mindig is mondtam, nem minden áron.”

„Nem léphetjük túl az általunk meghatározott kereteket, mert kötelezettségeink vannak befektetőinkkel szemben. Minél több idő telik el… az is lehet, hogy a nagy vállalatok meggondolják magukat. Remélem, hogy nem így lesz.”

Hembery utalt rá, a csapatok többsége szívesen venné, ha a Pirelli lenne a Forma-1 kizárólagos beszállítója a jövőben is, néhány istállóval azonban még nem sikerült dűlőre jutni.

„Elég sok csapat szeretné, ha folytatnánk. Még vannak egyeztetések néhány alakulattal, de ez teljesen normális. Azonban gyors megállapodásra van szükségünk, olyanra, mellyel mindenki egyetért.”

Arra a kérdésre, hogy pontosan milyen tekintetben is folynak az egyeztetések, a szakember így válaszolt: „Főként kereskedelmi.”

forrás: hirado.hu

Legfrissebb Hírek