F1: Versenyzői nyilatkozatok az első tesztnap után

Mark Webber elsőségével ért véget a Forma-1-es csapatok utolsó előszezoni tesztjének csütörtöki nyitónapja. Az ausztrál a nap végén, lágy gumikkal érte el legjobbját, mely bő 1,6 másodperccel bizonyult gyorsabbnak a második helyen végző Lewis Hamilton mai idejénél. De, hogy mit gondolnak maguk a főszereplők a barcelonai tesztnapról? Az alábbi cikkből ez is kiderül! 


Mark Webber, Red Bull RB9 (1. hely) – 1:22,693, – 90 kör:
„A szél nem volt jelentéktelen, de volt egy óránk a nap végén, amikor kevésbé volt zavaró az időjárás, így több keveréket is ki tudtunk próbálni. Ilyen esetekben vagy hosszú, vagy rövidebb etapokat teljesítünk csak általában a teljesítmény felmérése miatt. Mi úgy döntöttünk, több keveréken is megnézzük, mit tud az autó – végül minden jól működött. Még sokat kell viszont dolgoznunk. A többiektől láthattunk pár igen erős időt, tehát sok erős csapat van még. De mi is közöttük vagyunk, ez biztos.”

Lewis Hamilton, Mercedes W04 (2. hely) – 1:24,348 (+1,655) – 113 kör:
„A pálya kezdetben nagyon vizes volt délelőtt, de szerencsére később felszáradt, és sikerült néhány remek etapot teljesíteni. Jól ment a versenyszimuláció is délután: nemcsak én zökkenhettem vissza, de az autóba is sok kilométert tettünk. A srácok fantasztikusa munkát végeztek úgy itt, mint a gyárban: nagyon örülök, hogy együtt képesek vagyunk a fejlődésre, élvezem velük a közös munkát. Az utolsó előszezoni tesztnapok mindig nagyon izgalmasak, ekkor ugyanis már mindenki elkezdi feltenni autóira az új fejlesztéseket – szóval nagyon várom már a hétvégét.”

Jean-Eric Vergne, Toro Rosso STR8 (3. hely) – 1:25,017 (+2,324) – 59 kör:
„Nem volt valami jó nap, mivel sok dolgot kellett tesztelnünk, de az eső miatt nem igazán sikerült. Persze a többi csapatnak is hasonló a programja, így az eső mindenkire ugyanúgy hat. Végül viszonylag sok kört mentem, ami jó számomra és a kocsinak is. Az autó igen jól viselkedik a vízen, de a nap végén megtett pár körből kiderült, száraz pályán is jó vezetni.

Valtteri Bottas, Williams FW35 (4. hely) – 1:26,458 (+3,765) – 85 kör:
„Összességében jó napot zártunk, nem voltak problémák az autóval. Kár, hogy az időjárás hátráltatott bennünket egy kicsit, bár így legalább a száraz pályás abroncsok mellett kipróbálhattuk az esőgumikat, illetve az intermediate-eket is. Sok kilométert megtettem ma, és értékes tapasztalatokat gyűjtöttem a nehéz körülmények közepette. Hideg volt, fújt a szél és a pálya is vizes volt egész nap, és különösen délelőtt csúszott nagyon az aszfalt.”
Esteban Guterrez, Sauber C32 (6. hely) – 1:26,574 (+3,881) – 92 kör:
„Ismét jó napunk volt, sok megtett körrel. Sajnos az időjárás folyamatosan változott. Fontos volt számunkra, hogy kipróbálhattuk a köztes esőgumikat, mivel ez tűnik a legbonyolultabb keveréknek. Elég sok dolgon változtatnunk kellett ahhoz, hogy munkára bírjuk őket. Személy szerint ismét elégedett vagyok a napommal, mivel ismét sokat tanulhattam, és megtalálhattam a tempómat a nehéz körülmények között is."

Charles Pic, Caterham CT03 (10. hely) – 1:28,644 (+5,951) – 83 kör:
„Jól ment az utolsó teszt első napja – 83 kört tettem meg, és egy újabb olyan napon vagyunk túl, mely során nem voltak problémáink, és ugyanazt a következetességet tudtuk hozni, mint az eddigi teszteken. Úgy terveztük, hogy időmérő- és versenyszimulációt hajtunk végre, de az eső miatt a versenyszimulációt áttettük vasárnapra, amikor majd újra autóba ülhetek. Az időmérős procedúrákat viszont elvégeztük, és elég jól ment. Holnap és szombaton Giedo [van der Garde] ül majd autóba, ha pedig az idő javul szombat délelőttig, akkor azt hiszem, el tudunk végezni minden tervezett programot ezen az utolsó teszten.”

forrás: hirado.hu

Legfrissebb Hírek