Max Angelelli az IndyCarba szerződne

A 2005-ös Grand-Am bajnok Max Angelelli az IndyCarban szeretne versenyezni jövőre. A 46 éves sportautó veterán már hosszú évek óta próbál bekerülni az IndyCarba eddig kevés sikerrel, de talán 2013-ban teljesül a legnagyobb álma.


"Több szálon is futnak az események. A Grand-Am-es csapatfőnököm Wayne Taylor is régóta be akar lépni az IndyCarba. Korábban lett volna lehetőség, de halasztottuk a projektet, mivel a küszöbön volt za új autó bevezetése. Aztán hoppon maradtunk a Lotus motorok körüli balhé miatt." - mondta Angelelli.

"A helyzet most valamivel jobb, de a motor helyzet még mindig nem tisztázott. Ígéreteket régóta hallunk, de eddig még egyik gyártóval sem tudtunk leülni. A helyzet azért is nehéz, mert nem csak mi szeretnénk motort."

Angelelli arról is beszélt, hogy több csapatot is felkeresett, de eddig nem járt sok sikerrel. 

"Nem egyszerű a helyzet, hiszen senki nem tudja, hogy mennyi plusz motor lesz, és ilyen bizonytalan helyzetben nehéz a szponzorokkal megegyezni."

"Több csapattal is tárgyaltam, de senkivel nem sikerült komolyabb egyeztetésekig eljutni. Sok erős versenyző van jelenleg a piacon, és több szempontból is bizonytalan helyzet."

A nehézségek ellenére bizakodó az olasz versenyző.

"Ha minden jól alakul, még van szabad 4-5 motor jövő szezonra, így nekem is lesz esélyem, hogy üléshez jussak."

Legfrissebb Hírek