Jól mentek az újoncok Sebringben

A tegnapi IndyCar tesztnapot a Sebring International Racewayen komoly várakozás előzte meg, mivel az uralkodó Indy Lights bajnok, Tristan Vautier, és a 2010-es Star Mazda bajnok, Connor Daly is most ülhettek először IndyCar versenyautóba.


Ahogy azt megszokhattuk a teszten ismét Will Power dominált, de a mezőny meglehetősen szoros volt. 

A második legjobb időt nagy meglepetésre az újonc Tristan Vautier érte el a Sam Schmidt Motorsports Dallara-Hondájában. Vautier mindössze egy századdal maradt el Power legjobbjától. Érthető módon a csapat elégedett volt a fiatal tehetség munkájával.

"Tristan már az Indy Lightsban is bizonyította, hogy rendkívül kiegyensúlyozott és megbízható versenyző." - mondta Rob Edwards a csapat menedzsere. 

"Ma is amit csinált rendkívül professzionális volt, nem vállalta túl magát,  végig olyan a leggyorsabbak között volt. Nagyon elégedettek vagyunk."

Vautier elmondta, hogy nagyon jól érezte magát a teszten.

"Nagyon nagy élmény volt. Az autó olyan mint egy nagyobb és erősebb Indy Lights autó, így változtatnom kellett a vezetési stílusomon, de rendkívül elégedett vagyok az eredményekkel. A csapat fantasztikus munkát végzett és nagyon sokat tanultam tőlük ma." - mondta a 23 éves francia versenyző.

Egy másik újonc, az amerikai Conor Daly is ma tehette meg első köreit az IndyCarban az AJ Foyt Racing színeiben. Conor 2010-ben megnyerte az Star Mazda bajnokságot, majd 2011-ben párhuzamosan versenyzett a GP3-ban és az Indy Lightsban, utóbbiban futamgyőzelmet is szerzett, majd idén csak a GP3-ra koncentrált.

Daly egész nap használt abroncsokon ment ennek ellenére sem volt túlzottan lemaradva a mezőnytől. A csapat és a versenyzőtársai is méltatták a fiatal amerikait.

"Conor nagyszerű munkát végzett. " - mondta AJ Foyt, a csapat tulajdonosa.
"Remek visszajelzéseket adott az autóról és egész nap egy rossz kormánymozdulata nem volt. Elégedettek vagyunk a munkájával."

Daly neve mellett a 12. legjobb idő állt nap végén és olyanokat is megelőzött akik friss gumikat használtak. Ez a versenyzőtársait is meglepte.

"Nagy benyomást tett rám Daly teljesítménye." - mondta Will Power az idei IndyCar bajnokság ezüstérmese.

"Ez kell a sorozatnak, egy fiatal amerikai tehetség, aki ennyire gyors."

A kétszeres bajnok Scott Dixon is meglepődött Daly teljesítményén.

"Nehéz a mai fiataloknak előrébb jutni, mert minden csapat tapasztalt versenyzőket akar. De ha valaki életében először ül egy autóban és olyan gyors körökre képes, mint amilyenre Conor, az sokat elmond." - mondta Dixon.

Daly is elégedett volt az első IndyCar tesztjével.

"Egész nap jó köridőket mentünk, ez leginkább a csapat érdeme mert jó alapbeállításokat adtak. Azt gondoltam kicsit nehezebb lesz az autó vezethetősége, de egész nap kényelmesen éreztem magam. Az autó gyors volt és stabil."

"Néha amikor Castronevessel meg Hinchcliffe-el előzgettük egymást a pályán el sem hittem, hogy valóban itt vagyok közöttük. Nagyon jó érzés volt. Egy álmom vált valóra."

Nem hivatalos köridők a tegnapi tesztnapról:

1: Will Power, 52.84
2: Tristan Vautier, 52.85
3: Alex Tagliani, 52.91
4: Josef Newgarden, 52.93
5: Justin Wilson, 52.94
6: Scott Dixon, 52.94
7: Helio Castroneves, 53.00
8: Simona de Silvestro, 53.01
9: Oriol Servia, 53.02
10: JR Hildebrand, 53.04
11: Tony Kanaan, 53.13
12: Conor Daly, 53.29
13: Charlie Kimball, 53.31
14: James Hinchcliffe, 53.34
15: Graham Rahal, 53.48

Legfrissebb Hírek