Guerrieri célja továbbra is az IndyCar

Az idei Indy Lights ezüstérmes továbbra is azon dolgozik, hogy versenyzői ülést kapjon az IndyCarban, de erre elég kicsi az esélye. Az argentin versenyző második évét töltötte az IndyCar előszobájának számító sorozatban, de ismét nem sikerült a bajnokságot megnyernie, mivel az újonc csapattársa, Tristan Vautier jobbnak bizonyult.


Guerrierinek több lehetősége is van, de elsődleges célja az IndyCar. Ehhez viszont pénzre van szüksége.

"Azzal a céllal jöttem Amerikában, hogy eljussak a legmagasabb szintre, az IndyCarba. Sajnos ez itt sem lehetséges pénz nélkül. Nagyjából öt millió dollárra van szükségem, de ezt még nem sikerült előteremtenem. Ennek ellenére bizakodom." - mondta Guerrieri.

"Ha nem sikerül akkor valószínűleg visszamegyek Európába. Teszteltem a WSR-ben pár hete és a GP2-ből is kaptam több komoly ajánlatot is. De ez mindenképpen visszalépés lenne."

Guerrierinek van egy harmadik lehetősége is. Az argentin Turismo Carretera sorozatban tárt karokkal fogadnák a versenyzőt, de ez valószínűleg a 27 éves versenyző nemzetközi karrierjének a végét is jelentené.

"A Turismo Carretera is egy lehetőség. Sokat köszönhetek nekik, hiszen a sorozat vezetői nem kevés pénzzel támogatták az amerikai karrierem. Vannak konkrét ajánlataim a Dodge csapattól, de először mindenképpen a világ legnagyobb sorozataiban szeretnék bizonyítani."

Legfrissebb Hírek