A Hoosier szívesen szállítana abroncsokat az IndyCarnak


A Hoosier Racing Tire szívesen átvenné a Firestone helyét 2014 után, árulta el a gyártó egyik szóvivője. A Hoosier cég 1957-ben alakult és azóta az egyik legnagyobb verseny abroncsokkal foglalkozó céggé nőtték ki magukat Amerikában.


A Hoosier nyert már versenyt a NASCAR-tól kezdve a Grand-Am-en keresztül egészen az NHRA-ig mindenhol. Most az IndyCart vették célba, hiszen a Firestone szerződése 2014 után lejár. A Firestone 2011-ben jelentette be, hogy nem szállítanak abroncsot 2012-től az IndyCar-nak, majd sikerült őket maradásra bírni egy a széria és a csapatok számára meglehetősen előnytelen szerződéssel. 

A csapatok és versenyzők egyhangúan a Firestone maradását szeretnék, mivel a gyártó egyedülálló rekorddal bír a sorozatban. A széria 1996-os indulása óta még nem történt egy deffekt sem gyártási hiba miatt, Ez rendkívül fontos egy olyan szériában ahol 220 mérföldes óránkénti sebesség fölött repesztenek az autók.

A Hoosier is híres a megbízható termékeiről és az ovál pályás versenyzésben is tapasztaltak. Emiatt is lehet ideális választás, ha a Firestone-tól nem tudnak egy előnyösebb szerződést kicsikarni.

"A Hoosier több versenyabroncsot gyárt mint bármelyik másik gyár a világon. A versenyzés szinte minden szakágában érintettek vagyunk." - mondta Paula Nate, a Hoosier szóvivője.

"Szívesen beszállnánk az IndyCarba. Ez egy hatalmas lehetőség lenne a Hoosier számára."

A Hoosier nem az egyetlen érdeklődő. A Firestone is szívesen folytatná partneri kapcsolatát az IndyCarral és a Continental is szívesen lenne az IndyCar hivatalos gumiszállítója.

A döntés várhatóan csúszik némileg, de az IndyCar vezetése jövő év elejéig mindenképpen szeretné eldönteni, hogy kivel folytatják 2014 után.

Legfrissebb Hírek