Daly mégis Európában versenyzik jövőre

Conor Daly azok után, hogy részt vett első IndyCar tesztjén Sebringben mindent elkövetett, hogy megszerezze a szponzori hátteret, hogy az IndyCarban indulhasson jövőre. Sajnos ez nem sikerült, és eközben Európából is megbombázták néhány előnyös ajánlattal, így szinte majdnem biztos, hogy jövőre a Formula Renault 3.5 sorozatban folytatja.

Elmondása szerint egy élcsapat kereste meg, és mivel jobb ajánlata nincs, így el is fogadta. De nyitott arra, hogy 2014-ben az IndyCarban versenyezzen.

"Pár napja még azt sem tudtam, mit csinálok jövőre. Az IndyCarhoz próbáltunk pénzt szerezni, de nagyon úgy tűnt, hogy maximum 2013 második felében tudok elindulni és akkor sem minden versenyen." - mondta Daly aki nemrég ünnepelte 21. születésnapját.

"Aztán néhány nap eltelt és már majdnem aláírtam egy top csapathoz a WSR-be."

Arról, hogy melyik csapathoz szerződik, a szerződés véglegesítéséig nem beszélhet, Azt viszont elmondta, hogy több szponzorral is aláírtak.

Conor apja, a korábbi IndyCar és f1 versenyző Derek Daly elmondta, hogy a céljuk továbbra is, hogy az F1-be eljussanak, de az IndyCaros kapcsolataikat is megtartják, mivel 2014-ben akár itt is versenyezhet Conor.

"Szeretném, ha eljutna az F1-be. Manapság ez nem könnyű, de mindenképpen szeretném, hogy ha azokat a lépcsőfokokat járná végig amit én. Először az F1 aztán az IndyCar, mivel fordítva nem túl nagy az esélye."

"Természetesen, ha jön egy jó ajánlat az IndyCarból akkor azt is komolyan megfontoljuk. Sajnos idén ez nem jött össze. Larry Foyttal beszéltem és ők is azon a véleményen vannak, hogy jobb ha egy évet még versenyzik, mert jövőre nem valószínű, hogy sikerülne megteremteni az indulásának a feltételeit. Egyetértettünk abban, hogy szerencsésebb, ha 2014-re próbálunk valamit közösen összehozni, de akkor egész szezonban indulhasson."

Legfrissebb Hírek