A Firestone 2018-ig hosszabbított az IndyCarral

A Bridgestone Americas Tire Operations és az IndyCar nemrég hivatalosan is bejelentette, hogy a cég marad az IndyCar egyedüli gumiszállítója egészen a 2018-as szezon végéig. A Bridgestone Americas továbbra is a Firestone márkanéven szállítja az abroncsokat. 


"A Firestone teljesítmény és biztonság az IndyCar szinonimájává vált az elmúlt 100 évben." - mondta Al Speyer a Firestone vezérigazgatója.

"Örülünk, hogy lehetőségünk van folytatni ezt a rendkívül jövedelmező együttműködést, és gészen 2018-ig biztosan részesei lehetünk a szériának."

A Firestone maradása nem volt biztos, hiszen az előző menedzsment nem velük tervezte folytatni, hanem a Continentallal akartak leszerződni, de a csapatok és a versenyzők ezt ellenezték, mivel ők csak a Firestone abroncsaiban bíznak. A Firestone egyedülálló rekordot tudhat magáénak az IndyCarban. Az 1996-os beszállásuk óta egyetlen gyártási hibából származó defekt sem történt a sorozatban.

A Firestone várhatóan 2014-től komolyabb szerepet vállal a marketingben is, és arról is voltak egyeztetések, hogy olcsóbban kapják a csapatok a gumikat.

Al Speyer a Firestone vezetője azt is bejelentette, hogy lemond a posztjáról, amit közel három évtizede töltött be. Utolsó kitűzött célja az volt, hogy egy hosszú távú szerződést hozzon össze az IndyCarral és a széria Firestone abroncsokat használjon a 100. Indianapolis 500-on is.

A Firestone az IndyCar mellett az Indy Lights-al is hosszabbított igaz csak a 2013-as szezon végéig.

Legfrissebb Hírek