A HVM Racing a WEC-ben is indulna jövőre

A HVM Racing tervei szerint jövőre a WEC-ben indulna az LMP2 kategóriában az IndyCar mellett, vagy akár helyette.


A csapat nehéz helyzetben van a Lotussal kötött több évre szóló motorszállítói szerződésről. A Lotus gyenge teljesítménye miatt a versenyzőjük, Simona de Silvestro, több mérnök és szponzor is távozott a csapattól. A Lotus helyzete ma is bizonytalan.

„Nem tudjuk mi lesz jövőre. A Lotus részéről csak azt hallani, hogy nem szeretnék ezt folytatni, ahogy mi sem, de köti őket az IndyCarral aláírt szerződés, ahogy minket is a Lotussal aláírt. Az IndyCar menedzsmentjének a munkája ezen a területen kritikán aluli. Randy Bernard hónapok óta nem ült le egyeztetni a Lotussal, és szezon közben sem tettek meg mindent, hogy jobb legyen a helyzet.” - mondta Keith Wiggings a HVM tulajdonosa.

A csapatunk nagy problémája, hogy az utóbbi időben csak az IndyCarra koncentrálunk. Ezért is szeretnénk jövőre beszállni az Endurance VB-be egy LMP2-es csapattal és nem kizárt, hogy az ALMS-ben is indítunk autót. Több lábon kell állnunk, ha fent akarunk maradni ebben a nehéz helyzetben.”

A csapat ALMS-es indulása attól is függ, hogy 2014-ben mely kategóriák indulhatnak az egyesült sportautó sorozatban.

Wiggings a következő napokban fog tárgyalni a potenciális parnterekkel a tervekről és pár héten belül bejelentik a 2013-as terveiket.

Legfrissebb Hírek