Hírek a 2014-es Indy Lights autóról

Széria-közeli hírforrások szerint a napokban kiválasztották, hogy mely kasztnigyártó és motorgyártó készítheti el a 2014-es Indy Lights autót. A hivatalos bejelentés még várat magára, így azt még nem tudni, hogy kik kapták a tendert, az viszont már biztos, hogy jövő szezon után lecserélik a 2002 óta szolgálatot teljesítő Dallara kasztnikat és a V8-as motorokat.


A kasztni tenderre pályázók többsége nyilvánosságra hozta terveit. A Dyson Racing (Lola), a Delta Wing, a Swift, a Dallara, a Mygale és a De Ferran Motorsports nevezett.

Motorfronton kevesebb az információ. Eddig csak a Mazda, a Honda és az AER jelezte nyilvánosan is érdeklődését az Indy Lightsba történő beszállás iránt, de az októberi Road to Indy teszten, ahol egyébként a kasztniszállítóról döntés is született, jelen volt még a BMW és a Volkswagen is.

Kasztni fronton az IndyCar újh autó projektje után valószínűsíthető, hogy a Dallara nyeri a tendert, bár lehet, hogy meglepetés döntés születik végül, hiszen a széria vezetője Tony George Jr azt mondta, hogy nem ragaszkodnak  ahhoz, hogy az autó túlságosan hasonlítson az IndyCarban használtakhoz.

Motor terén kissé árnyaltabb a helyzet. Nagyban függ a kiválasztott specifikációktól, hogy ki lesz a befutó. Az eddigi információk szerint V6-os turbó vagy S4-es turbó motort a legvalószínűbb. A hírek szerint a napokban már ez is kiválasztásra kerül, így csak napok kérdése, hogy a hivatalos bejelentést is megejtsék.

Legfrissebb Hírek