F1: Webbert újra összefüggésbe hozták a Porschéval

Továbbra is folynak a találgatások Mark Webber jövőjével kapcsolatban. Az ausztrált ezúttal ismét a Porsche Le Mans-i projektjével hozták összefüggésbe. 


A Maláj Nagydíjon történtek után sokan megkérdőjelezték Mark Webber Red Bullos jövőjét. Az ausztrál szerződése az idény végéig szól, a német Bild szerint pedig nem kizárt, hogy a hosszabbítás helyett Webber végül nemcsak csapatot, kategóriát is vált. 

A németek keddi cikkükben arról számoltak be, hogy a hosszú távú versenyzésbe 2014-től visszatérő Porsche szívesen látná soraiban a 37 éves versenyzőt. A gyártó egyelőre nem cáfolta, de nem is erősítette meg ezen híresztelést. 

„A Porsche tíz gyors és nemzetközileg is sikeres versenyzővel rendelkezik, akik kiváló eséllyel pályázhatnak az üléseinkre. Hogy hány versenyző érkezik, és kik lesznek azok, csak később döntjük el” – fogalmazott a Porsche szóvivője, Oliver Hilger. 

A szezon elején már egyszer felmerült annak lehetősége, hogy Webber kapcsolatban áll a Porschéval, ám az ausztrál akkor cáfolta mindezt. A Motorsport-total című szakportál szerint ugyanakkor a gyártó valóban tett ajánlatot Webbernek, aki egyelőre nem zárkózott el a kategóriaváltástól. 

A Porsche visszatérésének előkészületei a csapat elmondása szerint terv szerint haladnak. Amennyiben Webber úgy döntene, csatlakozik hozzájuk, nem számítana újoncnak a Le Mans sorozatban. Az ausztrál korábban már versenyzett a legendás hosszú távú viadalon, mégpedig a Mercedes színeiben. 

forrás: hirado.hu

Legfrissebb Hírek