F1: Javítana időmérős teljesítményén a Ferrari

A Ferrarinak leginkább az időmérős tempóján kell javítania – véli Pat Fry, technikai igazgató. A csapat komolyabb fejlesztésekkel érkezik a hétvégi Kínai Nagydíjra, amelytől mind Felipe Massa, mind a csapat jó előrelépéseket vár. 


Felipe Massa továbbra is a győzelemre tör. Bár a brazil versenyzőnek eddig még nem sikerült dobogóra állnia idén, csapata kínai fejlesztései reményei szerint közelebb viszik őt céljához. 

„Tudom, hogy még csak két versenyen vagyunk túl, de jók a megérzéseim a mostani szezonnal kapcsolatban. Az F138-ason a tél folyamán elvégzett munkánk jó irányba terelt bennünket, az autóban pedig még több tartalék van.  Természetesen mindig szeretnék nyerni, még ha az első két futamon erre nem is volt lehetőségem, de a kiváló versenytempónk sokat ígér, és versenyről versenyre fejlődünk.”
 
„Egyértelmű, hogy kettőnél több csapat is esélyes a győzelmekre és a bajnoki címre. Mi is közöttük vagyunk” – tekintett előre Massa, aki csapattársával, Fernando Alonsóval együtt a múlt héten már próbára tette újításaikat a szimulátorban. A brazil reméli, hogy azok a valóságban is hozzák a tőlük várt teljesítményt.
Nincs ezzel másként a technikai igazgató Pat Fry sem, aki úgy véli, legénysége ezúttal jóval erősebb alapokról indította szezonját. A vörösöknek a szakember szerint jelenleg elsősorban egykörös tempójukon kell javítaniuk. 

„Erős volt a versenytempónk, és az eddig használt összes gumikeveréken jól teljesítettünk. Az időmérő edzéseken viszont van még hová fejlődnünk, de már dolgozunk ezen is.”
 
„Eddig a hosszabb etapokra fókuszáltunk, még ha ezek már nem is olyan hosszúak, mivel több kiállás van a versenyek alatt. Ennek ellenére nem hanyagoltuk az időmérős teljesítményünket. Biztos vagyok benne, hogy ha alaposabban megismerjük az autónkat, komoly előrelépéseket tehetünk ezen a téren is. A legfontosabb, hogy gyorsabban fejlesszünk, mint a riválisok” – fogalmazta meg a maranellóiak céljait Fry. 


Legfrissebb Hírek