A versenyzők izgalmas versenyt jósolnak az első poconoi teszt után

1989 óta első alkalommal gurult pályára együléses versenyautó a 2,5 mérföldes Pocono Racewayen a Firestone tegnapi abroncs tesztje keretében. A versenyzők a teszt után egyetértettek abban, hogy nagyon izgalmas verseny várható a pályán.


Marco Andretti, Will Power, Simon Pagenaud és Dario Franchitti voltak az elsők, akik az 1989-es futam után IndyCarral tesztelhettek a trükkös háromszög becenévre hallgató tri-ovál pályán. Legelőször Maco Andretti mehetett körbe a tavaly újraaszfaltozott pályán, majd a többi versenyző is kigurult, hogy minél több hasznos információt gyűjtsenek.

A teszten résztvevők közül Simon Pagenaud rendelkezik a legkevesebb ovál tapasztalattal, de elmondása szerint meglepődött azon, hogy mennyire gyors és trükkös a pálya.

"Teljesen más mint a többi ovál, amin versenyzünk. Nagyon meglepő volt az első néháyn kör mivel nagyon gyors a pálya." - mondta Pagenaud. "Az aszfalt nagyon sima, remek az IndyCarok számára. A sebesség szintén elég meggyőző. Azt hiszem remek húzás volt visszatérni ide."

Will Power is elégedett volt a teszt után.

"Ez egy remek pálya. Nagyon sima az újraburkolás óta." - mondta Power. "Nagyon komoly a tempó és a pálya rendkívül széles, így nehéz jó beállítást találni főleg leszorítóerő szempontjából."

Dario Franchitti volt az egyetlen a mezőnybe akinek nem új a pálya, mivel 2008-ban versenyzett itt A NASCAR-ban.

"Már amikor a Sprint Cupban mentünk itt akkor is azt gondoltam ,hogy egy nagyszerű helyszín lenne az IndyCarnak." - mondta Franchitti.

"A pályában az a trükkös, hogy három teljesen különböző kanyar van, és az autót képtelenség úgy beállítani, hogy mind három ideálisan bevehető legyen. Meg kell találni az egyensúlyt, ami nem könnyű."

"Úgy gondolom remek versenyünk lesz itt."

A versenyt július 7.-én rendezik meg. Az a versenyző, aki Pocono mellett az Indy 500-at és a MATV 500-at is megnyeri 1 millió dolláros extra pénzdíjjal gazdagodik.

Legfrissebb Hírek