F1: Több gumit akarnak a csapatok

Angol médiajelentések szerint a Forma-1 egyik csapata arra kérte a királykategória kizárólagos gumiszállítóját, a Pirellit, az bocsásson rendelkezésükre egy extra garnitúra abroncsot annak érdekében, hogy több időt tölthessenek el a versenypályán az első szabadedzéseken. 


A Maláj Nagydíj első szabadedzésének első felében csupán három versenyző futott mért kört – annak ellenére, hogy a meteorológusok előre jelezték, a második gyakorlásra várhatóan megérkezik majd az eső.

A csapatok úgy döntöttek, inkább kivárnak a bokszban, nem akarták ugyanis feleslegesen pazarolni abroncsaikat a még nyers sepangi pályán.

A Sky Sports F1 televízió értesülései szerint a sepangi nyitóedzést követően az egyik istálló magas rangú tagja felkereste a Pirellit, véleménye szerint ugyanis a jelenlegi helyzet elfogadhatatlan.

„Az egyik Forma-1-es csapat vezető beosztásban lévő tagja e-mailben üzent Paul Hembery-nek, a Pirelli motorsport-igazgatójának, melyben azt taglalta, hogy az első szabadedzésen ismét előfordult, hogy jó ideig nem köröztek autók a versenypályán, ami egyáltalán nem jó a rajongók és TV-nézők számára” – fogalmazott a Sky Sports F1 munkatársa, David Croft.

Azt egyelőre nem tudni, pontosan melyik istállóról is van szó, ám a kérdés már számos alkalommal felvetődött az F1-es paddockban, nem először fordult elő ugyanis, hogy egy tréning nagy része eseménytelenül telt el a gumispórolás miatt.

Legfrissebb Hírek