F1: A Saubert meglepte az élcsapatok előnye

A Sauber Forma-1-es csapatának főtervezője, Matt Morris bevallotta, nem számított arra, hogy az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon a királykategória élcsapatai ekkora előnyben lesznek majd hozzájuk képest.


A svájci alakulat nagy reményekkel vágott neki a szezon első versenyhétvégéjének, Nico Hülkenberg azonban az üzemanyagcella hibája miatt végül rajthoz sem állhatott vasárnap, újonc csapattársa, Esteban Gutiérrez pedig csak a tizenharmadik pozícióban ért célba.

Noha a hétvége nem a Sauber várakozásainak megfelelően alakult, Morris úgy érzi, ha Hülkenberg rajthoz állhatott volna, a pontszerző helyekért harcolhatott volna a Force India versenyzőivel.

„Határozottan meglepett minket pénteken, Ausztráliában, hogy néhány autó igencsak nagy előnyben van elöl” – mondta a szakember az AUTOSPORT című angol szaklapnak adott interjújában. „Ha megnézzük, hol végeztek a Force Indiák, azt hiszem, Nico harcolni tudott volna velük, ami nem olyan rossz. Kétlem, hogy olyan hátul vagyunk, mint amilyen hátul végül végeztünk.”

„A középmezőny nagyon szoros, de az élcsapatok talán egy kicsit előrébb tartanak annál, mint ahogy korábban gondoltuk. A sepangi viszont egy olyan pálya, ahol feltehetőleg mindenki egy kicsit közelebb lesz egymáshoz, és itt már tisztább képet kaphatunk.”

Morris elismerte, bőven van még tennivalójuk a C32-es versenyautóval.

„Nem mondanám, hogy elégedett vagyok a teljesítménnyel, nem így szerettük volna kezdeni a szezont” – fogalmazott. „Határozottan jobbak vagyunk a tizenharmadik helynél, de vannak területek, melyekről tudjuk, hogy fejlesztenünk kell rajtuk. Sajnos nem igazán tudtuk meg ebből a versenyből, hogy is állunk. Ha Nico rajthoz állhatott volna, tisztább képet kaptunk volna.”

„Jelentősebb problémák nem voltak. Egyszerűen csak jobb teljesítményre van szükségünk.” 

Legfrissebb Hírek