F1: Elnézést kért Webberéktől a McLaren

Elnézést kért Mark Webbertől, valamint csapatától, a Red Bull Racingtől a Forma-1 egységes elektronikai rendszereit (ECU) gyártó McLaren.


Az ausztrál versenyző képtelen volt jó eredményt elérni a múlt hétvégi Ausztrál Nagydíjon, ugyanis már a felvezető körben problémái akadtak, mivel csapata elveszítette a telemetriai kapcsolatot RB9-es versenygépével.

Webber emiatt nem is tudott megfelelően felkészülni a rajtra, a piros lámpák kialvása után pedig rengeteg pozíciót veszített.

A McLaren a minap elismerte, az ő szoftverük tehető felelőssé a történtekért, így elnézést kértek az osztrák alakulattól.

„Maga az elektronikai egység problémamentesen működött Melbourne-ben, de volt egy szoftveres probléma, ami azt jelentette, hogy Mark Webber Red Bulljának adatgyűjtő rendszerét újra kellett indítani a garázsban a felvezető körben” – írta közleményében a McLaren Electronics.

„Ez negatív hatással volt Mark rajtra való felkészülése során, amiért elnézést kértünk tőle és a csapattól. Most szorosan együttműködünk annak érdekében, hogy elkerüljük a hasonló bonyodalmakat.”

„A 2013-as idényre egy új elektronikai rendszert fejlesztettünk, mely minden egyes Forma-1-es autóban helyet kapott az Ausztrál Nagydíjon. Ez működteti a jelenlegi V8-as motorokat, illetve 2014-ben, és azon túl az 1,6 literes V6-os turbófeltöltésű hibrid erőforrásokat is.”

„A McLaren Electronics System által szállított ECU-t az összes csapat a februári előszezoni teszteken használta először, mindössze hat héttel a melbourne-i idénynyitó előtt. A csapatok kicserélték a korábbi verziót, ami problémamentesen üzemelt azóta, hogy az FIA bevezette az egységes elektronikai rendszereket 2008-ban.”

„Egy ilyen egység több ezer alkatrészből áll össze, több tízezer csatlakozással és százezer sornyi szoftverrel. Egy nagyon bonyolult berendezésről van szó, mely a hajtásláncért és a DRS-ért is felel, és az autó elsődleges adatrendszereként üzemel.”

Legfrissebb Hírek