F1: A Ferrarit nem érte váratlanul a melbourne-i erősorrend

A Ferrari versenyzői egy 2. és egy 4. hellyel távoztak Melbourne-ből, így a szezonnyitót követően 30 ponttal a bajnokság élére állították a csapatot. Fernando Alonso és Felipe Massa elsősorban a gumikezelés tekintetében maradtak alul a versenyen Kimi Räikkönennel szemben, hiszen az olasz istálló autói képtelenek voltak két kerékcserével teljesíteni a távot. 


Míg a futamon a Lotus, az időmérőn az elsöprő tempót produkáló Red Bull bizonyult túl nagy falatnak a Ferrari számára, de a csapatvezető Stefano Domenicalit az erőviszonyok jelen állása egyáltalán nem lepte meg.

„Amit az elmúlt két-három napban láttam, arra nagyjából számítottam is a tesztek után” - nyilatkozta a szakember az évadnyitót követően.

„Van egy csoport autó, amelyek nagyon versenyképesek. Az időmérőn a Red Bull volt igazán erős, még ha a körülmények miatt nehéz is volt pontos képet kapni a teljesítményükről. A Mercedes szintén kemény kihívó volt, mint azt vártuk is.”

„A futamon azonban már másak voltak az erőviszonyok. Mint az a teszteken nyilvánvalóvá vált, a Lotus rendkívül következetes, és jó a versenytempójuk. Ez nem jelentett igazán nagy meglepetést. Viszont azon se csodálkozzon senki, ha a McLaren gyorsan kimászik jelenlegi helyzetéből, hiszen ők egy kiváló csapat, akik rövid idő alatt képesek erre.”

Mindezek fényében Domenicali elégedetten nyilatkozott a Ferrari teljesítményéről, hiszen sikerült elérniük a hétvégére kitűzött céljukat. A maranellói istálló az előző két évvel ellentétben idén már az első futamon is a közvetlen élmezőnyben autózott, ami nagy segítség lehet számukra a bajnoki csatában.

„A bajnokság még nagyon hosszú, és számunkra biztató volt, hogy ilyen erős rajtot vettünk” - jelentette ki Domenicali. „A hétvége előtt a dobogót tűztem ki célként, és ezt el is értük. Szinte semmit nem számít, de vezetjük a konstruktőri tabellát, és a versenyzőink erős teljesítménye erőt adhat a gyárban keményen dolgozó csapattagoknak is.”

„Persze ez még csak az első verseny volt, a továbbiakban rengeteg dolog fog változni. Egyre többet tanulunk majd a futamokra való felkészülés módjáról és a gumikezelésről. De a bajnokság biztosan nagyon szoros lesz a legutolsó versenyig, efelől semmi kétség.”

Legfrissebb Hírek