F1: Az eső miatt vasárnap fejezik be a kvalifikációt

Magyar idő szerint vasárnap hajnali 1 órakor folytatódik a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj időmérő edzése – döntött a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), miután a kvalifikációt szombaton heves esőzés hátráltatta. 


Miután az időmérő helyi idő szerint délután 5 órakor kezdődött el Melbourne-ben, a csúszások miatt gyakorlatilag rásötétedett a királykategória mezőnyére. A minősítő tréning első szakaszát még megtartották Ausztráliában, az egyre rosszabb körülmények miatt azonban a versenyirányítás úgy döntött, holnapra halasztja a folytatást.

Már a Q1 is bőven hozott izgalmakat szombaton: a rendkívül nehéz körülmények közepette rengetegen hibáztak a versenyzők közül, többen pedig – köztük Lewis Hamilton és Felipe Massa – a falnak is csapódtak autóikkal.

Személyi sérülés szerencsére nem történt, a folytatáshoz azonban túl veszélyessé váltak a körülmények.

Az időmérő esős első szakaszában egyébként Nico Rosberg volt a leggyorsabb, hatan pedig holnap már nem folytathatják a küzdelmeket: Pastor Maldonado, Esteban Gutiérrez, Jules Bianchi, Max Chilton, Giedo van der Garde és Charles Pic nem jutott a legjobb tizenhat közé. Utóbbi versenyző ráadásul a 107 százalékos szintidőt sem tudta megfutni, ám a körülményekre való tekintettel várhatóan rajtengedélyt kap majd vasárnapra.

A magyar idő szerint holnap hajnali 1 órakor folytatódó időmérő edzést az M1 élőben közvetíti, mint ahogy a 7 órakor elrajtoló versenyt is.  

Legfrissebb Hírek