NASCAR: Nem halasztják el a Daytona 500-at a szombati baleset ellenére sem

Ma 55. alkalommal kerül megrendezésre Észak-Amerika legnagyobb stock car versenye, a Daytona 500, annak ellenére, hogy a tegnapi Nationwide Series versenyen 28 néző sérült meg egy súlyos balesetben.


A pályamunkások azóta is folyamatosan dolgoznak, hogy a sérült kerítést és a lelátókat rendbe hozzák, mivel a tegnapi balesetben a kirepülő motor, abroncs és rengeteg apró törmelék komoly kárt tett a pályában.

A Daytona International Speedway elnöke, Joie Chitwood elmondta, hogy a szombati események nincsenek hatással a vasárnapi Sprint Cup futamra és mindenképpen meg lesz tartva a verseny.

"A kerítést megjavítjuk a biztonsági protokollunknak megfelelően, és megrendezzük a versenyt holnap." - mondta Chitwood még a tegnapi sajtótájékoztatón.

"Azután , hogy a versenyek lezajlottak megvizsgáljuk az összes komolyabb balesetet. Nem csak a mait, hanem a Truck versenyen történteket is és meglátjuk mit tehetünk a jövőben, ezek elkerülése érdekében."

A tegnapi események után több versenyző és csapatfőnök is felemelte a szavát, hogy a kerítések kialakításán javítani kell, mert vagy a versenyzőknek okoz komoly sérüléseket, vagy a nézőknek, pedig azt a célt szolgálná, hogy mindkét fél biztonságban legyen. Valószínűleg ebbe az irányba is lesznek intézkedések a jövőben.

Legfrissebb Hírek