Danica Patricket nem érdekli az F1

Danica Patrick hétvégi NASCAR-os sikerei után ismét téma lett az F1 rajongók és szakértők körében, hogy az amerikai hölgynek az F1-ben lenne a helye. Patrick azonban lenyilatkozta újfent, hogy esze ágában sincs az F1-be szerződni.


Az egyszeres IndyCar győztest korábban a Honda akarta volna az F1-be csábítani, ám Patrick elmondása szerint az egész teszt csak egy bohóckodás lett volna a sajtónak, nem pedig valós lehetőség. 

Azóta többször is felmerült az átigazolása, de továbbra sem szerepel az F1 a tervei között.

„Nekem nem kell ahhoz a Formula-1-ben lennem, hogy teljes életet éljek” – nyilatkozta Patrick. „Ez csak a média spekulációja, de az F1 sohasem volt igazi vita tárgya.” 

Valószínűleg, most, hogy idei évtől a NASCAR királykategóriájában, a Sprint Cupban versenyezhet már az utolsó esély is elszállt, hogy valaha is az F1-ben láthassuk.

Valószínűleg a NASCAR sem nézné ölvetett kézzel, ha le akarnák nyúlni Patricket, már csak azért sem, mert a hétvégi Daytona 500-at 30%-al többen nézték mint tavaly, ami nagyrészt Danicának köszönhető.

Úgy tűnik az F1-ben ennek ellenére sem tesznek le róla, hogy női versenyzőjük legyen. Ha nincsen ló alapon Susie Wolff lehet esélyes, hogy az F1-ben versenyezzen a jövőben, igaz neki semmilyen komoly eredménye nincs, de mivel a Williams csapat résztulajdonosa a férje, így ott kaphat egy lehetőséget a közeljövőben.

Legfrissebb Hírek