Biztonsági fejlesztés érkezett a DW12-re

Az IndyCar a tavalyi tapasztalatokból kiindulva több ponton is módosított a Dallara DW12-es kasztnin a biztonság fokozásának érdekében.


Az elemek elsősorban az oldalirányú becsapódások hatásának csökkentése miatt kerültek beépítésre. A leglényegesebb elem vállmagasságban került beépítésre. Mivel ezek belső merevítések, így az autó dizájnját nem változtatja meg ezzel együtt aerodinamikára sincs semmilyen hatással.

"Fontos, hogy folyamatosan fejlesszünk a biztonságon és a teljesítményen, a korábbi tapasztalatok alapján." - mondta Will Phillips az IndyCar technikai igazgatója.

"Nagyon elégedettek vagyunk az autóval, tavaly sikeresen debütált és próbáljuk továbbra is kiismerni am egszerzett adatok alapján és tovább fejleszteni."

Az autó más részei is módosításra kerültek. Az széles padlólemez és a padlólemezben kialakított csatornák sok gondot okoztak tavaly, mivel egy komolyabb becsapódáskor meghajlott a padlólemez és az autó a levegőbe emelkedett. Ezt már tavaly is próbálták kiküszöbölni és sikerült tovább lépni ezen a fronton is.

Legfrissebb Hírek