Allmendinger gyorsan felvette a tempót

AJ Allmendinger először vezethetett IndyCar autót a mai teszten és együléses autóban sem ült már hosszú évek óta, ennek ellenére gyorsan felvette a tempót a Team Penske másik két versenyzőjével és versenyképes időket produkált.


A mai tesztnap ebédszünetében a négyszeres bajnok Dario Franchitti és Justin Wilson között foglalt helyet a köridőket mutató rangsorban. 

Allmendinger 52.649-os idejével a hetedik legjobb időt érte el a 13 fős mezőnyből. A leggyorsabb Dixon volt 52.017-es idővel. A legjobb Team Penske-s szokás szerint Will Power lett, aki 52.153-as időt ért el.

"Az utóbbi években szerzett stock caros tapasztalataimhoz képest ez kicsit másabb volt. A Champ Caros időkből emlékeztem,hogy milyen megterhelő is ez, és ezt most újból megtapasztalhattam." - mondta Allmendinger.

A 31 éves amerikai versenyző életében először vezethetett karbon féktárcsás autót, így ez némi nehézséget okozott neki eleinte.

"Eleinte azt gondoltam ,hogy lehetetlen olyan mélyen megfogni az autót, ahogy a többiek csinálták, de aztán ezt is megszoktam. A kezdeti akadályok nem voltak nehezek, de azt az utolsó fél-egy másodpercet összeszedni eléggé nehéz."

A Team Penske igazgatója, Tim Cidric elmondta, hogy ez a teszt valójában nem arra szolgált, hogy Allmendinger képességeit bizonyítsa, hiszen tisztában vannak vele, hogy remek versenyző.

"A teszt azért kell, hogy megismerkedjen a környezettel és nem utolsó sorban a potenciális szponzorok számára is mutassuk, hogy itt van és gyors." 

"Az, hogy hány versenyen indulhat idén kizárólag az anyagiakon múlik."

A tervek szerint Allmendinger az Indy 500-on indul és azt megelőzően egy vagy két felkészülési versenyen.

Legfrissebb Hírek