Vélemény: TV-s menetrend

Miután kiadta az IndyCar az idei menetrendet, ismét szembesülnünk kellett azzal, hogy a versenyek időpontja elég széles skálán mozog, továbbra is bármiféle logikát nélkülözve.


Miért is baj ez? Több szempontból is. Egyrészről a rossz tv-s szerződések miatt az IndyCar-t alig reklámozzák, és mivel a sorozat amúgy sem éli népszerűségének csúcsát, a fanatikus rajongókat leszámítva nem sok embernek van gőze arról, hogy az adott hétvégén mikor is kezdődik a verseny. Ilyenkor jó lenne némi kiszámíthatóság, így azok is nagyobb eséllyel találnak rá a sorozatra, és találják meg hétről-hétre akik nem az Indys menetrendek bújásával töltik a szabadidejük.

Az USA-ban négy időzóna van, így persze körülményes lenne egy időpontot találni, ami mindenhol tökéletes, de erre nem is kell törekedni. A keleti parti idő szerinti délután 2-3 egy elfogadható kompromisszum még nálunk Európában is. Az esti versenyek számát ezzel egy időben minimálisra kellene csökkenteni, és a szezonzárót még csak véletlenül sem esti futamként megrendezni. Az esti futamokat pedig csak és kizárólag szombaton kéne rendezni, így vasárnap lehet ismételni, vagy felvételről leadni ott is ahol amúgy nézhetetlen időpontban lett volna a verseny.

Más sorozatok kezdési időpontját nem biztos, hogy figyelembe kell venni, mivel ma a NASCAR és IndyCar rajongók halmazai meglehetősen szűkös metszettel rendelkeznek, így ez nem egy olyan szempont, amivel komolyabban foglalkozni kellene. már csak azért sem, mert így potenciálisan több rajongót lehetne szerezni és világ szinten is komolyabb nézettséget.

Természetesen a sok problémából ez keveset oldana meg, de ez egy olyan intézkedés, ami szinte semmibe nem kerül, és mégis lehetne belőle profitálni.

P. Carter

Legfrissebb Hírek