Sikerült megegyezni az alkatrészárak csökkentéséről

Kilenc hónap vita, tárgyalás és egyeztetés után végre pont került a Dallara alkatrészárai körüli ügy végére. A vita tavaly robbant ki amikor a csapatok kézhez kapták az új Dallara DW12-est és kiderült, hogy az előzetesen beígért árcsökkenés helyett majdnem dupla áron kapták a versenyautóhoz az alkatrészeket.


A csapatok azt is sérelmezték, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben nem gyárthattak le saját maguknak alkatrészeket, hanem kötelezve voltak rá, hogy a Dallara drága alkatrészeit vegyék.

Az előző menedzsment fennhangon hirdette, hogy a csapatok vádjai alaptalanok, mivel szerintük az autó olcsóbb lett, és nem is voltak hajlandóak lépéseket tenni az ügy megoldása érdekében. De több csapat is bizonyított,a hogy egy autó a beígért ár majdnem duplájába kerül.

 Az új vezérigazgató Jeff Belkus viszont leült tárgyalni a Dallarával és néhány egyeztetés után sikerült 14%-os árcsökkenést elérnie, ami autónként 50-60 ezer dollárt jelent. Ugyan ez még mindig távol van a csapatok által követelt csökkentéstől, de sokan már ezzel is kiegyeztek. 

Az alaktrészárakat 15 hónapra befagyasztották, így talán garantálva van, hogy a Dallara nem emel megint mindenféle egyeztetés nélkül.

Az alkatrész árak csökkentése mellett, a tesztnapok számának a felezésével is sikerülhet a csapatoknak 60-70 ezer dollárt megspórolni idén.

Legfrissebb Hírek