Az Ed Carpenter Racing sikeresebb 2013-as szezont jósol

Ed Carpenter tavaly első alkalommal vágott neki a szezonnak a saját csapatával és komoly sikereket ért el. Annak ellenére, hogy épített pályás versenyzői múlttal nem igazán rendelkezik nagy fejlődét mutatott ezen a pályatípuson kivívva az egész mezőny tiszteletét. 


És ha ez nem lett volna még elég megnyerte a szezonzáró futamot is, ami a csapat első, és a saját második győzelme volt.

A csapat menedzsere, Tim Broyles a viszonylag sikeres szezon után, a tavalyi tapasztalatokkal a hátuk mögött még sikeresebb szezonra számít.

"Több irányban is sokkal szervezettebbek vagyunk mint tavaly." - mondta Broyles.

"Ugyanazokkal a srácokkal vágunk neki az idei szezonnak mint tavaly, így nem kell állandóan azon gondolkodni, hogy kinek mi az erőssége."

"Tavaly ilyenkor még nem voltunk teljesen felszerelkezve, sok ismeretlen állandó volt és nem volt egy szervezett teszt ütemtervünk. Sokkal hatékonyabb úgy dolgozni, hogy mindenre kialakított rendszerünk van." 

Broyles arról is beszélt, hogy a tavalyi fontanai győzelem nem csak a csapat hangulatát dobta fel, de emiatt jóval komolyabb elvárásaik is vannak a jövő szezonnal szemben.

"Első szezonunkban győzni hihetetlen volt. Ez a győzelem az elvárásainkat is megnövelte."

"Jelenleg erre fókuszálunk. Próbáljuk a tavalyai hibákat kiküszöbölni és kitalálni, hogy hogyan győzhetünk újra."

"Büszkék vagyunk arra, ahogy az autót tavaly felkészítettük. Mindössze egyszer estünk ki mechanikai probléma miatt, ez az egyik legjobb eredmény a mezőnyben. Azon dolgozunk, hogy ezen még javítsunk."

Carpenternek jövőre meg lesz az esélye az újabb győzelmek szerzésére, hiszen Indianapolis, Texas és Fontana mellett újabb superspeedway került be a naptárba, Pocono és az ilyen pályatípusokon a mezőny egyik legjobbja.

Legfrissebb Hírek