Pilótapiac állása (01.30)

Jelenleg 20 induló van megerősítve, de rengeteg dolog lóg még a levegőben. Ryan Brisconenak továbbra sincs helye, Justin Wilson helye mégsem biztos a Dale Coyne Racingnél, és lehet hogy el kell búcsuznunk Katherine Legge-től. Lássuk, hogy is állunk most.


Eddig bejelentett indulók:

Chevrolet, 11 autó
Penske, 2 (Will Power, Helio Castroneves)
Panther, 1 (JR Hildebrand)
Panther DRR, 1 (Oriol Servia)
KV, 2 (Tony Kanaan, Simona De Silvestro)
Andretti, 3 (Marco Andretti, James Hinchcliffe, Ryan Hunter-Reay)
Carpenter, 1 (Ed Carpenter)
Dragon, 1 (Sebastien Bourdais)

Honda, 9 autó
Ganassi, 3 (Scott Dixon, Dario Franchitti, Charlie Kimball)
Foyt, 1 car (Takuma Sato)
Schmidt, 2 (Simon Pagenaud, Tristan Vautier)
Herta, 1 (Alex Tagliani)
Rahal, 1 (Graham Rahal)
Fisher Hartman, 1 (Josef Newgarden)

Dale Coyne továbbra is két autót tervez, de a korábbi állításokkal ellentétben, miszerint Justin Wilson marad a csapatnál, még sem biztos az angol maradása, mivel problémák vannak az új szerződés körül.Ha Wilsonnak nem jön össze a Coyne csapatnál egy szerződés jó eséllyel az IndyCaron kívül találja magát idén.

A Dragon Racingnél is nagy kérdés. hogy ki ülhet be a második autóba. Jay Penske mindent megtesz, hogy megszerezze Ryan Briscoe-t, de az ausztrál egy komolyabb csapathoz vágyik a hírek szerint. Ha mégis sikerül Briscoe-t szerződtetni, könnyen lehet, hogy Katherine Legge állás nélkül marad. Ugyan korábban felröppentek olyan hírek, hogy esetleg a Dragon Racing a HWM Racinggel szövetségre lépve indít autót Legge-nek, de egyre inkább úgy tűnik, hogy ebből nem lesz semmi.

Ha Briscoe nem a Dragonhoz szerződik akkor sok lehetősége nem marad. Esetleg mehet a Dale Coyne Racinghez, vagy ha a Rahal Letterman Lanigan tervez egy második teljes szezonos autót akkor oda. De ha igazak azok a pletykák, hogy 2014-től a Porsche gyári Le Mans csapatában fog versenyezni, akkor nem valószínű, hogy összetöri magát, hogy idén az IndyCarban maradhasson.

A Team Penske haramdik autójára továbbra is minimális az esély, csakúgy mint a Ganassi negyedik autójára. Esetleg, ha valaki bekopogtat egy vaskos csekkel, akkor lehet belőle valami. 

Az Andretti Autosport negyedik autójáról is nagy a csend az utóbbi időben. Állítólag Viso kapja, de erről még egy megbízható forrásból származó megerősítés sem érkezett. 

Akkor lássuk, hogy kik azok akik az IndyCarban szeretnének helyet találni maguknak:

- Justin Wilson (Coyne)
- Ryan Briscoe (Dragon, RLL, Coyne)
- EJ Viso (Andretti, HVM)
- James Jakes (Valahova leszerződött, hamarosan bejelenti hova, talán Coyne)
- Narain Karthikeyan (Ganassi, Andretti, Coyne)
- Mikhail Aleshin (???)
- Katherine Legge (Dragon, HVM)
- Alex Lloyd (Foyt)

A fentiek fényében körülbelül 23-24 teljes szezonos induló a realitás jelenleg, de néhány komoly szponzori háttérrel érkező versenyző esetén akár 25-26 is lehet még.

Legfrissebb Hírek