GRAND-AM: Az Audi Daytona Prototípus építését fontolgatja

Az Audi azután, hogy idén sikeresen megnyerte a Rolex 24 órást a GT kategóriában, azt fontolgatja, hogy 2014-ben az egyesült Észak-amerikai sportautó sorozatban feljebb lép és Daytona Prototípussal is versenybe szállnak.

A német gyár korábban az ALMS-ban képviseltette magát prototípussal, de az utóbbi időben hanyagolták az amerikai piacot. 

Az Audi feje, Wolfgang Ullrich elmondta a daytonai győzelem után ,hogy az R8-as GT győzelme csak az első lépés volt az USA újbóli meghódításának.

"Nem gondolom, hogy kategória győzelmeknek kellene a végső célunknak lennie." - mondta Ullrich.

"Folyamatosan téma nálunk az amerikai autósport, és tartjuk a kapcsolatot az összes szakággal."

Arra a kérdésre, hogy tervezik-e a Chevrolet példáját követni, akik saját kasztnival és motorral képviseltetik Corvette márkájukat a sportban, Ullrich azt mondta: "Meg kell vizsgálnunk a részleteket, de mindenképpen szeretnénk a TOP kategóriában versenyezni, de ehhez az is kell, hogy releváns technológiákat használhassunk."

Ullrich nem mondott konkrét időpontot, hogy mikorra válhat valósággá egy Daytona Prototípus a 2014-bne egyesülő, egyelőre név nélküli sportautó bajnokságban.

"Jelenleg nem állunk készen arra, hogy bármilyen új kategóriába belépjünk a közeljövőben. Elégedettek vagyunk a jelenlegi programjainkkal egyelőre."

Legfrissebb Hírek