Michael Andretti baromságnak tartja a duplafordulókat

Az Andretti Autosport tulajdonosa Michael Andretti a Racer.com-mal készült interjújában többek között az idén bevezetésre kerülő dupla fordulókról is elmondta a véleményét.


"Nagy kihívás lesz ez a lebonyolítás mindenkinek." - mondta Andretti.

"Nem igazán tetszik ez a rendszer. Ha csak szigorúan csapatfőnökként értékelem, akkor semmiképp sem jó ötlet, mivel hatalmas kiadást csinál, pedig állítólag költségcsökkentésből találták ki ezt a lebonyolítást. Ez az ötlet sem valósítja azt meg amiért kitalálták."

"A versenyzőknek is nagyon nehéz lesz. Akik  ezt kitalálták gőzük sincs arról, hogy a versenyzőknek mennyire megterhelő egy verseny és verseny után mivel töltik az idejüket. Ráadásul olyan pályákon kellene duplázni, mint Toronto, ami rendkívül megterhelő fizikailag."

"Szóval összességében nagyon nem tetszik ez az ötlet."

Andretti Pocono visszatérését is kommentálta. 

"Nagyon várom, hogy a versenyzők mit szólnak a pályához az első néhány kör után."

"Az egyik kedvenc pályám volt mindig is. Nagy élmény rajta vezetni."

"Ez szinte a hazai versenyem lesz hiszen néhány mérföldre innen nőttem fel. Nagyon örülök, hogy újra a versenynaptárban van. Nagyon szép munkát végeztek, az újraburkolás és a falak is jól sikerültek. Egy tökéletes helyszín lesz az IndyCar számára. "

Andretti arról is beszélt, hogy a korábban gyakran emlegetett Ft. Lauderdale-i utcai verseny idén semmiképp nem valósul meg, de 2014-re továbbra is tervben van. Emellett továbbra is szeretnének egy 4. autót indítani idén.

Legfrissebb Hírek