Ki lesz a Team Penske harmadik versenyzője?

Tegnap nyilvánosságra hozták a 2013-as Leader Circle programra leadott jelentkezéseket és sokak meglepetésére a Penske 3 autóra adott le jelentkezést.


Az egy pillanatig sem volt kétséges, hogy Helio Castroneves és Will Power maradnak a csapatnál, a harmadik autó helyzete viszont a kezdetektől fogva kétséges volt. Eleinte arról volt szó, hogy ha lesz harmadik autó az csak is Briscoe-é lehet, ám az utóbbi időben az ausztrált más csapatokkal hozták összefüggésbe. AJ Allmendinger neve is felmerült, majd Roger Penske Tony Stewartnak ajánlotta fel a harmadik autót igaz csak egy alkalomra az Indy 500-ra.

A legutóbbi információk szerint a harmadik autó maximum néhány versenyen indulna, de a Leader Circle programra csak és kizárólag teljes szezonos autók jelentkezhetnek, így valószínű, hogy valaki egész szezonban indul náluk.

Nehéz megmondani, hogy ki a legesélyesebb az autóra. Nem kizárt, hogy mégsem lesz harmadik autó. Ha lesz akkor Briscoet mindenképpen az esélyesek közé kell sorolni. Allmendingernek továbbra sincs komolyabb terve az idei szezonra, így akár ő is beülhet, igaz kijelentette, hogy a NASCAR Sprint Cup a célja.


Kevésbé esélyes, de nem kizárt, hogy valamelyik állást kereső fizetős versenyző kapja a harmadik autót. Jelenleg James Jakes és EJ Viso akik a fenti kritériumnak megfelelnek, igaz Visot inkább a Bryan Herta Autosporthoz pletykálják.

Ha az IndyCaron kívül is szétnézünk azért akad néhány esélyes. Giorgio Pantano, Luca Filippi, és a legfrissebb hírek szerint a tavalyi GP2 bajnok, Davide Valsecchi is az IndyCarban keresne magának állást. Az olaszok mellett az orosz WSR bajnok Mikhail Aleshin is megszellőztette, hogy az IndyCarba szerződne a közeljövőben. És természetesen az F1-es lepattanókat is az esélyesek között kell említeni.

Összegezve tehát lehetőség van, de ezek közül kevés olyan kaliberű versenyző van, akik egy Team Penske szintű csapathoz beülhetnének. 

Legfrissebb Hírek