Hírek, pletykák (2012-01-22)

Januárban kicsit felpezsdült az IndyCar világa, igaz túl sok szabad hely nincs már a mezőnyben, de ezekre elég sok a jelentkező, és az sem kizárt, hogy lesz néhány meglepetés is idén.


- A legnagyobb kérdés továbbra is Ryan Briscoe. Az ausztrál versenyzőt sok csapattal összefüggésbe hozták eddig. Az valószínű, hogy nem tér vissza a Team Penskehez, hiába nevezett a csapat harmadik autót.A Rahal Letterman Lanigan Racing mindent megtesz, hogy elő tudják teremteni a hátteret Briscoe szerződtetéséhez, de közel sem biztos, hogy ez sikerül.

- Tristan Vautier a meggyőző első IndyCar tesztje után a mezőnyben az egyik legkelendőbb versenyző. Igaz túl sok szponzori háttere nincs, de az Indy Lights bajnoki címmel együtt járó ösztöndíjával talán sikerül elhelyezkednie. A Schmidt Peterson Motorsports lehet a legesélyesebb, és nem kizárt, ha Vautier érkezik a csapathoz, akkor Davey Hamilton is visszatér a csapathoz résztulajdonosként és hozza magával a HP támogatását.

- Vautier a Dragon Racing egyik ülésére is jó eséllyel pályázik. Jay Penske, a csapat tulajdonosa mindent meg tesz, hogy leszerződtessen egy ütőképes versenyzőt Bourdais és Legge mellé. Vautier mellett Briscoe is az esélyesek között van. Ha sikerül valakit még leszerződtetni, Legge-t a HVM-el együtt működve indítják a harmadik autóban.

- Gustavo Yacaman, aki a legesélyesebb volt a Ganassi negyedik autójára, most már csak arra koncentrál, hogy az Indy 500-on indulni tudjon.

- Sebastian Saavedra is minden bizonnyal csak néhány futamon indul jövőre, valószínűleg az Andretti Autosporttal és esetleg más csapatokkal együtt működve. 

- EJ Viso valószínűleg az Andretti Autosport negyedik autójában köt ki, igaz hivatalosan továbbra sem erősítették meg. 

- James Jakes a Rahal Letterman Lanigan Racinggel, az Andretti Autosporttal és a HVM Racinggel is tárgyal jelenleg. A hírek szerin az utóbbira jó eséllyel pályázik.

- Justin Wilson Dale Coyne Racinges visszatérése szinte biztos, bár ehhez még nincs meg az anyagi háttér teljesen. A csapat egy második autót is tervez indítani.

- Az AJ Foyt Racing továbbra is szeretne második autót és Sato leszerződtetésével a Honda kedvezményesen adna nekik plusz motort. Arról, hogy ki vezetné az autót nincs információ, de állítólag nagy meglepetés készül.

Legfrissebb Hírek