Miles radikális változásokat tervez

Mark Miles a Hulman & Co. frissen kinevezett vezérigazgatója nemrég vette át az irányítást, de már is azon gondolkozik, hogy hogyan is tehetné sikeresebbé az általa irányított cég tulajdonában levő vállalkozásokat. 


Miles mindenképpen szeretné ha az IndyCar és az Indianapolis Motor Speedway is a sok éves hanyatlás után végre elkezdene fejlődni. És szerinte ehhez radikális változtatások szükségesek.

Valószínű, hogy az első intézkedése az lesz, hogy az IndyCar új vezetőséget kap. Jeff Belkus az IndyCar vezérigazgatói posztját csak ideiglenesen tölti be, eközben ő az Indianapolis Motor Speedway igazgatója is és mindkét munka teljes embert igényel Miles szerint. Ezen kívül előfordulhatnak más személyi változások is.

"Az IndyCar egy teljesen különálló cég, ezért saját vezetésre is van szüksége. De ami még fontosabb, hogy egy telhesen új felépítésű vezetésre, ami hatékonyabban működik." - mondta a 59 éves szakember.

Miles szerint kulcsfontosságú, hogy a Brickyard 400-as NASCAR Sprint Cup versenyt sikeressé tudják-e tenni a jövőben. Jelenleg nem túl népszerű a verseny mert általában nagy a hőség a verseny időpontjában, ezért ha sikerül az anyagi hátteret megteremteni, felszerelik a pályát fényszórókkal és éjszakai verseny lesz a Brickyard 400.

A másik ötlete, hogy az IndyCarban is szükség van egy NASCAR féle Chase rendszerre, tehát lenne egy alapszakasz, aztán az utolsó versenyeken újrakonvertálnák a pontokat, hogy izgalmasabb legyen a szezon.

Miles szerint erre nem azért van szükség, hogy izgalmasabbá tegyék a bajnokságot, inkább a szponzori aktivitás fokozása lenne a cél és akár már 2014-től megvalósulhat az új rendszerű lebonyolítás.

"Ez talán jobban motiválná a szponzorokat, hogy befektessenek egy vagy több versenybe. Ahhoz, hogy ezt megtegyék valami nagyobb durranásra van szükség." 

Milesnak igaza van abban, hogy az IndyCar szezonok a második félidőre rendszeresen elérdektelenednek, hiába kiélezett a bajnokság szinte minden évben. Ahhoz, hogy ez a rendszer sikeres legyen, vagy csak komolyan vehető mindenképpen növelni kell a versenyek számát, hiszen jövőre csak 16 versenyhétvége lesz.

Miles szerint az is fontos, hogy most már ne a múltban elkövetett hibákon keseregjenek az emberek, hanem végre legyen a sorozatnak egy jövőképe, és az új rajongók is ezzel találják szembe magukat ne a szakadással meg az azt követő sárdobálással.


Legfrissebb Hírek