Briscoe készen áll a váltásra

Ryan Briscoe készen áll a csapatváltásra azután, hogy öt szezont töltött el az IndyCar legnagyobb múltú és legsikeresebb csapatánál a Team Penskenél. A 31 éves ausztrál versenyzőnek több lehetősége is van az IndyCarban és azon kívül is.


"Jobban ki vagyok éhezve a sikerre, mint eddig bármikor." - mondta a 8-szoros IndyCar futamgyőztes.

"Remélem sikerül jövőre versenyzői üléshez jutnom egy olyan csapatnál, ahol győzelmekért harcolhatok. Úgy gondolom erre meg is van a reális esélyem."

Briscoe-t eddig  már több csapattal összefüggésbe hozták, de senkivel nem írt még alá szerződést. Pár hete még azt pletykálták, hogy AJ Foyt-hoz tart, de a tárgyalások megrekedtek, és a csapat inkább Takuma Satoval próbál meg megegyezni. 

A Rahal Letterman Lanigan Racing is érdeklődik az ausztrál szolgálatai iránt, de náluk kétséges, hogy sikerül-e egy második autót is indítani. 

A Ganassi csapat negyedi kautójára is jó eséllyel pályázik, emellett Sam Schmidt csapatában is van egy szabad hely, de az is előfordulhat, hogy  a Team Penske mégis indít harmadik autót, akkor ott is ő lehet a befutó.

"Nehéz bármit is mondani a helyzetemről, mert semmi sincs még fixálva 2013-ra, de biztos vagyok benne, hogy akármelyik csapattal is sikerül megegyeznek, jövőre nagyon erősek lehetünk."

"Nagyon jó érzés, hogy ennyien érdeklődnek irántam. Ez egy visszaigazolás is arról, hogy jól végzem a munkámat."

Briscoenak az IndyCaron kívül is vannak lehetőségei. Nem zárja ki a lehetőségét annak, hogy jövőre az ALMS-ben versenyezzen, és egyre erősebbek azok a pletykák, hogy a 2014-ben gyári Le Mans csapatként induló Porsche kinézte őt egyik versenyzőjének.

Briscoe viszont elmondta, hogy nála az IndyCar élvez preferenciát minden más sorozattal szemben.

"Itt szeretnék versenyezni és itt akarok sikeres lenni. Ameddig van lehetőségem az IndyCarban lenni nem gondolkodok más lehetőségen." - zárta mondandóját az ausztrál.


Legfrissebb Hírek