Grosjean nyerte a Bajnokok Tornáját

Romain Grosjean nyerte a 2012-es Race Of Championst, a döntőben 2:0-ás győzelmet aratott Tom Kristensen felett a bangkoki Rajamangala Stadionban. Ryan Hunter-Reay a csoportkörben kiesett.

Miután a szombati Nemzetek Kupáján a második helyen végzett, Grosjean egy hellyel jobbat ért el, a döntőben a Le Mans győztes, Tom Kristensent győzte le a ROC buggy és a KTM X-Bows autókban.


Grosjean elmondta: "Ez egy őrült nap volt! Nehéz volt a csoportküzdelem, de sikerült továbbjutni. Majd Sebastian Vettellel kellett megküzdenem a negyeddöntőben, majd Michael Schumacherrel az elődöntőben. Majd Tommal a döntőt vívhattam. Jó eredményeink vannak ezen a versenyen és versenyeztem már ellene korábban, így jó volt vele küzdeni a döntőben. Egy kicsit szerencsém is volt, megfelelő autóban ülhettem a megfelelő időben, de jó érzés volt. Nagyszerű ezt a győzelmet megszerezni a pihenés előtt."

Kristensen az elődöntőben majdnem másfél másodperces előnnyel verte David Coulthardot az Audi R8-ban. Grosjean közben a Nemzetek Kupája győzteseit, Michael Schumachert és Sebastian Vettelt utasította maga mögé a döntőig vezető úton. Mindkét német pilótának ez volt az egyetlen veresége a tornán.

"Ez volt a 25. verseny és Romain megérdemelten győzött" - mondta el Kristensen. "Nagyon jó napja volt a srácnak így nem sok esélyem volt. De nagyon jól éreztem magam egész hétvégén, és remélem egyszer a győzelem is összejön."

Schumacher a csoport során előbb Grosjeant győzte le, így a negyeddöntőben a francia pilóta találkozott Vettellel. A háromszoros Formula-1-es világbajnok az első körben a gumifalnak ütközött, így nem tudta folytatni a küzdelmet.

Kristensennek sikerült túlélnie egy kisebb ütközést, majd a negyeddöntőben Sebastien Ogiert győzte le, azt a pilótát, aki a tavalyi döntőben jobbnak bizonyult nála.

A két másik negyeddöntőben sokkal nyugodtabb küzdelem zajlott: Coulthard hat századmásodperccel győzte le a rajtnál beragadó Ho-Pin Tungot, míg Schumacher az ötszörös motoros világbajnokot, Mick Doohant verte meg.


A B-csoportban meglepetés történt, mivel a háromszoros túraautó világbajnok, Andy Priaulx kiesett, miután Kristensennel és a thai Nattavude Charoensukawattana ellen is vereséget szenvedett. Utolsó csoport mérkőzésén Priaulx az egyes kanyarnál lebontotta a gumifalat, majdnem ütközött a párhuzamos pályán közlekedő Kristensennel.

A D-csoportban Grosjean fontos győzelmet aratott 2012 IndyCar bajnoka, Ryan Hunter-Reay felett, habár Schumacher hibátlan teljesítménnyel nyerte a csoportot.

Ogier közben megnyerte az A-csoportot, hibátlan teljesítménnyel, míg David Coulthard a V8 Supercars bajnoka, Jamie Whincup ellen aratott győzelme fontosnak bizonyult, a skót pilóta került a negyeddöntőbe.

Eredmények:
 
A csoport
Győzelem
Sébastien Ogier 3
David Coulthard 2
Jamie Whincup 1
Benito Guerra 0

Ogier - Guerra
Whincup - Coulthard
Coulthard - Ogier
Whincup - Guerra
Coulthard - Guerra
Ogier - Whincup

B csoport
Győzelem
Ho-Pin Tung 2
Tom Kristensen 2
C. Nattavude 1
Andy Priaulx 1

Kristensen - Nattavude
Priaulx - Tung
Kristensen - Tung
Nattavude - Priaulx
Tung - Nattavude
Kristensen - Priaulx

C csoport
Győzelem
Sebastian Vettel 3
Mick Doohan 2
Tin Sritrai 1
Jorge Lorenzo 0

Sritrai - Vettel
Lorenzo - Doohan
Doohan - Vettel
Sritrai - Lorenzo
Doohan - Sritrai
Vettel - Lorenzo

D csoport
Győzelem
Michael Schumacher 3
Romain Grosjean 2
Ryan Hunter-Reay 1
Kazuja Osima 0

Schumacher - Grosjean
Hunter-Reay - Osima
Osima - Schumacher
Grosjean - Hunter-Reay
Osima - Grosjean
Schumacher - Hunter-Reay

Negyeddöntők:
Q1: Ogier - Kristensen
Q2: Tung - Coulthard
Q3: Vettel - Grosjean
Q4: Schumacher - Doohan

Elődöntők:
Kristensen - Coulthard
Grosjean - Schumacher

Döntő:
Kristensen - Grosjean 0:2

Legfrissebb Hírek