Barrichello Brazíliában folytatja versenyzői pályafutását

Hivatalosan is megerősítették, hogy Rubens Barrichello a brazil Stock Car sorozatban folytatja pályafutását. A 40 éves versenyző korábban tagadta, hogy aláírt volna a sorozatba, de több forrásból is megerősítették, hogy 2013-ban egész szezonban a brazil sorozatban fog versenyezni.


Barrichello szeretett volna jövő szezonban is az IndyCarban maradni, de ehhez nem tudott elegendő szponzorációt szerezni.Több csapattal is tárgyalt az elmúlt hetekben és a Honda is támogatásáról biztosította a brazilt, de ez sem bizonyult elegendőnek, hogy helyet találjon magának. 

Az ügyben Barrichello még nem szólalt meg de barátja és korábbi csapattársa, Tony Kanaan elárulta távozásának okait.

"Rubens mindent megpróbált, hogy maradhasson az IndyCarban, de itt nem kapott túl sok lehetőséget. Mindenhol pénzt kértek tőle, hogy versenyezhessen." - mondta Kanaan a SPEEDTV.com-nak. 

"A Stock Car szériában kapott egy jó lehetőséget, és elfogadta mert jobb lehetősége nem volt. Tudom, hogy szíve szerint jövőre is az IndyCarban versenyezne, és csalódott vagyok, hogy ez nem fog megvalósulni."

Barrichello 19 F1-es szezon után döntött úgy idén, hogy az IndyCarban folytatja pályafutását a KV Racing színeiben, de a váltás nem bizonyult túlzottan sikeresnek. Két top5-ös helyezéssel a 12. helyen fejezte be a szezont.

Legfrissebb Hírek