Kyle O’Gara a jövő IndyCar sztárja?

Aki kicsit jobban követi az IndyCar történéseit, az már biztosan összefutott Kyle O'Gara nevével a Twitteren, vagy egyéb közösségi oldalakon. Ő is Sarah Fisher csapatában versenyzik, igaz a rövid pályás versenyzésben tevékenykedik jelenleg.
Nem mellesleg Sarah Fisher férjének, Andy O'Garanak a kisöccse.

A 18 éves O'Gara idén a USAC Mopar D1 midget sorozatban versenyzett, ahol a sok technikai hiba ellenére is remekül teljesített, ezzel sikerült is felhívnia magára a figyelmet. Sokan a jövő nagy sztárját látják benne, igaz nem az IndyCar nagy sztárját, hanem a NASCAR-ét.

O'Gara viszont inkább az IndyCar felé veszi az irányt. Nemrég tesztelt egy Indy Lights autót a Kentucky Speedwayen a Fan Force United csapattal. Mindenki nagy meglepetésére pár kör alatt képes volt kihozni a maximumot az autóból. 


Ezután már biztossá vált, hogy jövő évben indulhat a sorozatban, egyelőre csak az ovál versenyeken, hiszen épített pályás tapasztalattal nem rendelkezik. Hogy ez utóbbi problémát orvosolják, jövőre a USF2000 szériában is indulni fog és emellett továbbra is indul midget és sprint car versenyeken.

Tehát van egy fiatal amerikai, aki az IndyCarban akar versenyezni, és ezért hajlandó tenni is. Tehetségnek sincs híján, a háttere is megvan ahhoz, hogy pár éven belül az IndyCarban versenyezzen.

P. Carter

Legfrissebb Hírek