GRAND-AM: IMSA United SportsCar Racing lesz az új sorozat neve

Az IMSA lesz a 2014-ben egyesülő Észak-amerikai sorozat felügyelő szervezete és United SportsCar Racing lesz a széria neve, jelentette be nemrég az ALMS és a Grand-Am vezetősége Sebringben.

A legendás IMSA név 1998 után tér vissza a sportautózás világába, akkor szűnt meg az IMSA GT bajnokság, amely a világ egyik legnívósabb sportautó sorozata volt évekig. A széria neve a  United SportsCar Racing arra utal, hogy a sorozat két korábbi sorozat együttműködéséből jött létre. 

Bejelentették a kategóriákat is a top kategória a P jelölést kapta, ez a jelenlegi DP, LMP2 kategóriákat foglalja magában és a DeltaWinget. A második kategória a PC, a jelenlegi LMPC kategóriával egyenlő. Az ALMS GT kategória a GTLM jelölést kapja, a Grand-Am DP pedig a GTD néven fog futni. Az idén bevezetett és eddig nem túl népszerű GX kategória is helyet kap, majd az új sorozatban.

A sorozatnak még nincs főszponzora jelenleg, ennek az aláírása a következő időszak fontos feladata.

Az új versenynaptár összehozása is problémás jelenleg, de mindent elkövetnek, hogy a legnépszerűbb versenyhelyszínek helyet kapjanak a bajnokságban. Azt is kijelentették, hogy nem szándékoznak tovább betétsorozatként tevékenykedni, így az eddigi IndyCaros közös hétvégék száma is le fog redukálódni néhány utcai versenyre.

Az új sorozat weboldala: www.unitedsportscar.com

Legfrissebb Hírek