F1: A Force India jövőre is a Mercedesszel folytatja

A Force India csapata ma bejelentette, jövőre is folytatja motorpartneri együttműködését a Mercedesszel. 


Immár bizonyos: az indiai istálló 2014-ben is a Mercedes motorjaival versenyez majd. A csapat közleménye hosszú távú együttműködésről ír, ám hogy az új szerződés pontosan milyen időtartamra szól, egyelőre nem tudni. 

A megállapodás értelmében a Force India egyébként nemcsak az új, V6-os turbómotorokat, de a teljes erőforrást és hajtásláncot a német gyártótól vásárolja – beleértve a KERS helyébe lépő ERS-t (Energie Recovery System – energia-visszanyerő rendszer), az erőátviteli rendszert és egyéb kiegészítő elemeket is. 

A két fél együttműködése ezzel hatodik évébe léphet: a csillagos márka 2009 óta látja el a silverstone-i istállót motorokkal.

Vijay Mallya, a Force India tulajdonosa elégedetten nyilatkozott a bejelentés kapcsán. „A Mercedesszel kötött új megállapodásunk a Sahara Force India történetének legfontosabb megállapodása. A jövő évi új motorszabályok miatt nem hiszem, hogy találhatnánk jobb partnert, akivel a Forma–1 új korszakába léphetünk. Az egyezség hosszú távú biztonságot jelent számunkra, és lehetővé teszi, hogy folytassuk utunkat a Forma–1 élmezőnye felé.”
 
A Mercedes részéről a márka sportigazgatója, Toto Wolff is üdvözölte új megállapodásukat. „Ez fontos mérföldkő, hiszen ez az első hosszú távú megállapodásunk az új, 2014-es motorszabályokra. A Sahara Force India 2009 óta az egyik elsőszámú partnerünk, örülünk, hogy kiterjeszthetjük együttműködésünket egészen 2014-re, és még tovább. Ez a hosszú távú megállapodás kiváló egyensúlyt teremt a költségek és a teljesítmény között. A Mercedes–Benz és a Sahara Force India közösen lép az erőátviteli rendszerek új generációjának korszakába.”

forrás: hirado.hu/bokszutca

Legfrissebb Hírek