A hónap folyamán bejelentik az amerikai DTM indulását

Hosszú várakozás után a hónap végén bejelentik hivatalosan is a DTM America indulását. A Grand-Am égisze alatt induló sorozat ugyan leghamarabb 2015-ben indulhat el, de hogy egy kis lendületet adjanak az eseményeknek, New York-ban hamarosan bejelentik az új sorozat indulását.


A részletek még nem láttak napvilágot csupán annyi, hogy a New Yorkban megrendezésre kerülő Motor Show keretében fogják bejelenteni az új szériát.

Az Audi sport részlegének vezetője, Wolfgang Ullrich aki a hétvégén Sebringben volt a 12 órás versenyen, hogy ők komolyan érdeklődnek a sorozat iránt.

"Mindig is az volt a célunk, hogy a a lehető legtöbb formában képviseltessük magunkat az USA-ban. Kíváncsian várjuk a részleteket a szériával kapcsolatban."

A BMW motorsport igazgatója, Jens Marquardt elmondása szerint a BMW is a biztos indulók között van, ha megvalósul a széria.

"Reméljük, hogy van hely egy DTM sorozatnak az USA-ban. Ez egy remek platform, egy remek sorozathoz."

Azzal, hogy a japán Super GT széria autói 2014-től a DTM-hez nagyon hasonló szabályok szerint épülnek, ez megnyitja az utat olyan márkák előtt is, mint a Nissan, Honda vagy a Toyota.


Legfrissebb Hírek