NASCAR: Piquet Jr. a Nationwide-ban folytatja

Nelson Piquet Jr. 2013-ban fellép a NASCAR második legnagyobb kategóriájába a Nationwide Seriesbe. A 27 éves brazil versenyző a Turner Scott Motorsports  #30-as számú Chevrolet Camaroját vezetheti majd a 2013-as szezonban.

A korábbi F1 versenyző már tavaly is elindult néhány Nationwide futamon, és sikerült már győznie is a sorozatban, de eddig a Camping World Truck Seriesben versenyzett főállásban.

 "Nagyon boldog vagyok, hogy 2013-ban is a Turner Scott Motorsports-nál versenyezhetek, és extrém izgatott vagyok amiatt, hogy a NASCAR Nationwide Seriesben versenyezhetek immáron egész szezonban." - mondta Piquet Jr.

"A NASCAR karrierem kezdete óta hangoztatom, hogy nem siettetem a karrierem. Mindent az alapoktól építünk fel, és csak akkor lépünk fentebb ha már felkészültem rá. Most láttuk elérkezettnek az időt, hogy a Truck Seriesből feljebb lépjünk."

Harry Scott, a Turner Scott Motorsports résztulajdonosa elmondta, hogy ők is pozitívan várják a 2013-as szezont.

"Büszkék vagyunk, hogy Nelson idén is nálunk versenyzik. Idén is egy versenyképes csapatot tudunk mögé állítani, így bizakodóak vagyunk, hogy idén is egy tavalyihoz hasonló, sikeres szezont futhatunk."

A 2013-as NASCAR Nationwide Series február 23.-án veszi kezdetét a Daytona International Speedwayen.

Legfrissebb Hírek