Stewart szeretne indulni az Indy 500-on, de nem idén

Tony Stewart ugyan nemet mondott Roger Penske ajánlatára, de elmondta, hogy ez nem azt jelenti, hogy soha nem fog újra versenyezni az Indy 500-on, legalább is reményei szerint.


Elmondta, hogy felelős versenyző/csapatfőnök/pályatulajdonos/üzletemberként akármennyire is szerette volna, de nemet kellett mondania arra az álom lehetőségre, amit Roger Penske ajánlott fel neki.

"Elég nehéz volt ez, mert az egyik felem küzdött a másikkal. Éjjel amikor lefeküdtem állandóan az járt, hogy ez mekkora lehetőség, de ekkor megszólalt a másik felem, amelyiket kevésbé kedvelem, hogy sok irányba tartozok felelősséggel és nem tehetek akármit." - mondta Stewart.

"Nemet kellett mondanom, de nem azt mondtam, hogy ez örökre szól."

Roger Penske nem kis megdöbbentést keltett, amikor a 2012-es NASCAR Sprint Cup bankett alatt mindenki füle hallatára tett ajánlatot Stewatnak, miszerint az idei Indy500-on szívesen látná az egyik autójában.

"Amikor ott ültem, én sem tudtam, hogy mire készül Roger. Korábban már volt erről szó, de konkrétan soha nem tett ajánlatot. Most meg mindenki füle hallatára megtette. Nem kis vihart keltett, de mindenképpen egy ügyes fogás volt részéről."

Stewart arról is beszélt, hogy az ajánlat után leült a Penske csapat vezetésével és átbeszélték a részleteket, ám végül arra következtetésre jutott, hogy a jelenlegi szituációban kivitelezhetetlen lenne az indulás számára.

"Minden évben eszembe jut, hogy vissza kéne mennem Indybe, mert ez továbbra is egy fájó pont a karrieremben, hogy soha nem nyertem ott, de túl komplikált lenne ezt most kivitelezni."

Stewart indulását leginkább az nehezíti meg, hogy az Indy 500-al egy napon rendezik meg Charlotte-ban a Coca-Cola 600-as versenyt, ami a NASCAR egyik legnagyobb presztízsű versenye, ugyanakkor az egyik legnehezebb is, és nehéz kivitelezni, hogy délután Indianapolisban versenyezzen 500 mérföldet majd pár óra múlva Charlotte-ban, a szabadedzésekről és a kvalifikációkról nem is beszélve. Ugyan Stewart ezt fiatalabb korában pár alkalommal véghez vitte, elmondása szerint ma már ez nem menne olyan könnyen.

Legfrissebb Hírek