Az AJ Foyt Racing második autó indításán dolgozik

Az AJ Foyt Racing nemrég bejelentette, hogy Takuma Satoval vágnak neki a következő szezonnak, de korábban is tettek rá utalást, hogy szeretnének egy második autót is indítani.

Az szinte biztos, hogy három autót indítanak az Indy 500-on, de szeretnék a második autót teljes szezonban indítani, igaz jelenleg erre kicsi az esély.

Korábban bejelentették, hogy Chase Austint indítják az Indy 500-on, de az utóbbi időben több olyan pletykát is lehetett hallani, hogy a fiatal amerikai versenyző indulása meghiúsul. A másik autóra több jelentkező is van. Alex Lloyd, Wade Cunninghem és Bertrand Baguette is a lehetséges versenyzők között van. De ha nem sikerült teljes szezonban indítaniuk, akkor Conor Daly is komoly eséllyel pályázik.

"Ha lesz lehetőségünk két full szezonos autó indítására, akkor természetesen meg fogjuk tenni, de jelen helyzetben ez nehezen megvalósíthatónak tűnik." - mondta Larry Foyt a csapat igazgatója.

"Takumára fókuszálunk és szeretnénk, ha lenne egy második erős autónk Indianapolisra, és még meg kell látnunk, hogy mi lesz Chase Austinnal és a harmadik autóval."

"AJ (Foyt) nagyon kedveli Alex Lloydot, de szerintem Bertrand Baguette is  beülne egy pár versenyre, ha úgy alakul. De jelenleg még csak tárgyalások vannak, de semmi nem dőlt még el."

A második autóra komoly eséllyel pályázik Alex Lloyd, aki korábban versenyzett teljes szezonban a Dale Coyne Racingnél, és Indianapolisban 4. helyet szerzett 2010-ben. 

Bertrand Baguette 2010-ben a Conquest Racingnél versenyzett egész szezonban és minden komolyabb eredmény nélkül zárta a szezont. Egy évvel később indult az Indy 500-on és 7. lett. Az utóbbi években Le Mansban versenyzett. 

Wade Cunningham is az esélyesek közözz van. Az új-zélandi versenyző már idén is AJ Foyttal indult Indianapolisban. A korábbi Indy Lights bajnok elsősorban oválon versenyképes igaz, épített és utcai pályán nem igazán volt alkalma kipróbálni magát.

A csapat elmondása szerint egy Indy 500-as indulásra Conor Daly is jó eséllyel pályázik. Igaz a fiatal amerikai versenyző a World Series by Reanult Formula Renault 3.5-ös kategóriájában fog versenyzeni, májusban a sorozat nem rendez versenyt így semmi akadálya egy IndyCar versenynek.

"Nagyon szeretnénk Conort leszerződtetni jövő szezonra és nem kizárt, hogy Indianapolisban ő vezetheti a második autónkat." - mondta Larry Foyt.



Legfrissebb Hírek