Zach Veach az Indy Lightsban folytajta 2013-ban

Zach Veach az Indy Lightsban fog versenyezni jövőre. A fiatal amerikai tehetség az Andretti Autosport #12-es számú Dallaráját vezetheti majd amit a K12 szponzorál.

Veach a tavalyi szezont a Star Mazdában töltötte szintén az Andretti csapat színeiben.

"Nagyon boldogok vagyunk, hogy Zach jövőre is nálunk versenyzik, és külön öröm, hogy sikerült egy indy Lights programot összehozni neki." -mondta Michael Andretti a csapat tulajdonosa.

"Ez is jól mutatja, hogy jól működik a Road to Indy rendszer. Zach az elsők között van akik minden lépcsőfokot bejártak és remélhetőleg pár éven belül az IndyCarban is lehetőséget tudunk biztosítani neki."

Veach idén több alkalommal is tesztelte a csapat Indy Lights autóját, és meglehetősen jól teljesített.

"Meglepett mindenki, hogy milyen jól megy az Indy Lights autóval. A Star Mazdában és a USF2000-ben is küzdött az autókkal mert kevés a motorerő és sok a leszorító erő. De egyértelmű számunkra, hogy hatalmas tehetség és komolyabb kategóriákban nagy eredményeket érhet el." - zárta mondandóját Andretti.

Veach, akit a Star Mazda sorozat legnépszerűbb versenyzőjének szavaztak idén nagyon boldog, hogy lehetőséget kap az IndyCar előszobájában.

"Nagyon örülök, hogy itt versenyezhetek jövőre. Nagyon izgatott vagyok a jövő szezon miatt. Amikor csatlakoztam az Andretti Autosporthoz még csak álmodoztam arról, hogy itt versenyezhessek, most meg valóra válik. Szeretném megköszönni a csapatnak és a szponzoromnak a K12-nek, hogy megadta ezt a lehetőséget számomra." -mondta Veach.

Zach Veach csapattársa Carlos Munoz lesz.

Legfrissebb Hírek