Az AJ Foyt Racing 2014-ben beszáll az Indy Lightsba

Az AJ Foyt Racing 2014-ben beszáll az Indy Lightsba. A versenyzőjüket is megnevezték, a rövid pályás és formula autós múlttal egyaránt rendelkező amerikai Tim Paul ülhet majd be a volán mögé.


Paul idén a USF2000 National Championship és a SCCA F2000 Championship Seriesben fog indulni.

"2013 egy fordulópont lesz a karrieremben. Erre az évre nagyon rá kell fókuszálnunk és mindent megtennünk, hogy oda kerülhessünk ahol a helyünk van, az élmenők közelébe." - mondta Paul.

A 27 éves amerikai egy zöld-sárga festésű Van Diemen kasztnival vághat neki a jövő szezonnak, aminek a festését a Mazda LeMans győztes 787b autójáról mintázták.A csapat technikai hátterét a GTP Motorsports biztosítja.

Paul a verseny karrierjét sprint és midget car versenyzéssel kezdte, majd 2009-ben egy F2000 futam megnézése után úgy döntött, hogy átpártol a formula autózáshoz. Tavaly a SCCA F2000 Championship Seriesben a hatodik helyen végzett a bajnokságban úgy, hogy 2 versenyen nem indult. 

"Tim sokféle autóval versenyzett eddigi karrierje során, így nagyon sokféle tapasztalattal rendelkezik." -mondta Larry Foyt a csapat igazgatója.

"Tavaly láttam személyesen néhány F2000 versenyen és egyből láttam, hogy sok potenciál van benne. Jövőre indul a támogatásunkkal az F2000-ben a USF2000-ben és 2014-ben pedig az Indy Lightsban. Azon vagyunk minden erőnkkel, hogy a megfelelő hátteret biztosítsuk neki."

Foyt az Indy Lights program elindításának a hátteréről is beszélt.

"Régóta terveztük egy Indy Lights program beindítását, most végre sikerül. Ez nem csak azért fontos, hogy a fiatal versenyzőket támogassuk, hanem azért is mert a fiatal mérnököknek is biztosítani kell egy terepet, ahol megtanulhatják az Indy versenyzés lényegét."




Legfrissebb Hírek