Argentína IndyCar versenyt rendezne

Adelaida Muniz, San Luis tartomány minisztere elmondta legutóbbi nyilatkozatában, hogy a festői környezetben fekvő Portero de los Funes pályán szeretnének a közeljövőben újra egy nemzetközi sorozatot vendégül látni. A legnagyobb álmuk az, hogy az IndyCar legyen ez a sorozat.

A Potrero de los Funes tó körül húzódó aszfaltcsíkot a 80-as évek közepén alakították ki, akkor az argentin Turismo Carretera sorozat versenyzett rajta. Több komoly baleset is történ, melynek során nézők haltak meg. Ezután nem használták versenyzésre az aszfaltcsíkot több mint 20 évig. 2008-ban felújították a pályát. Azóta többször vendégül látta a FIA GT világbajnokságot, és a nagyobb argentin versenysorozatokat is. 


Adelaida Muniz, San Luis tartomány minisztere elmondta, hogy a pályán négy komolyabb verseny rendezésére van keret.

"Jelenleg a TC2000 és a Top Race V6 verseny helye biztos. Szeretnénk még két nagyobb eseményt a pályára. Nagy álmunk, hogy az IndyCart is vendégül lássuk a közeljövőben" -mondta Adelaida Muniz.

"Ezzel kapcsolatban már megindultak az egyeztetések." 

Az IndyCar először és egyben utoljára 1971-ben versenyzett versenyt Argentínában, amikor is az Autodromo de Rafaela oválpályán rendeztek egy 300 mérföldes futamot, amit Al Unser nyert meg.

Legfrissebb Hírek