De Silvestro átszerződik a KVRT-hez?

A korábbi hírekkel ellentétben a KVRT és a HVM Racing között még sem lesz semmiféle összeborulás. Viszont Simona de Silvestro minden bizonnyal a KVRT-nél köthet ki jövő szezonban, Tony Kanaan csapattársaként.


A svájci versenyző hétfőn ki is próbálhat egy Chevy motorral hajtott Dallara DW12-est a Barber Motorsports Parkban.

A csapat tagadta, hogy bármiféle együttműködést is terveznének a jövőben más csapatokkal.

„Nem fogunk egyesülni sem a HVM Racinggel sem más csapatokkal.” - mondta Jimmy Vasser a csapat résztulajdonosa.

Vasser nem tagadta, hogy több egy autó csapattal is egyeztettek egy esetleges összeborulásról, először az Ed Carpernter Racinggel majd a HVM Racinggel is, de végül elvetették ezt az ötletet.

„A célunk, hogy jövőre versenyképes autót biztosítsunk Tony Kanaan számára. És ezt úgy tudjuk megtenni, hogy anyagilag a leginkább megérje. Nagyon úgy tűnik, hogy egy második autó indítása a jobb öltet, nem pedig másokkal egyesülni.”

„Két autóval tesztelünk Barberben hétfőn és a célunk, hogy két autóval ott legyünk jövőre egész szezonban, és szeretnénk egy harmadik autót is Indianapolisban.”

Vasser azt is elmondta, hogy az elmúlt hónapokban egy kisebb válságon ment keresztül a csapat, ami elbocsájtásokkal is járt, de most már sokkal jobb a helyzet.

„A csapat komoly változásokon ment át az elmúlt időszakban. Több embertől is meg kellett válnunk, és nem álltak jól a dolgaink. De a sötét időszaknak vége és most minden nagyon ígéretesen alakul.”

„Mi kezdjük meg legkorábban a felkészülést jövő évre, ami kicsit ironikus tekintve, hogy miken mentünk keresztül az elmúlt hónapokban. Hétfőn Barberben tesztelünk, majd Texasban és Sebringen.”

„Az egész csapat keményen dolgozik, hogy versenyképesek legyünk jövőre.”

Legfrissebb Hírek